Forvokset Ipad - nu med blyant


Forvokset Ipad - nu med blyant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med større skærm, tastatur og pen går Ipad Pro pc'en i bedene

Den er næsten lige så tynd - men mærkbart tungere. Dette er den første Ipad med fire højttalere, to på hver korte kant. Stereokanaler og frekvenser tilpasses automatisk efter, hvordan du vender og drejer den. Ifølge Apple er lyden tre gange højere end i Air 2.

Kræfterne er også øget voldsomt, og Apple har regnet sig frem til, at Ipad Pro er hurtigere end 80 procent af de bærbare pc'er, der er solgt det seneste år. Faktisk lægger Apple op til, at den nye Ipad skal kunne erstatte en traditionel computer. Derfor har de som tilbehør udviklet et magnetisk tastatur, der vækker minder om Microsoft Surface. Apples udgave er dog dækket af stof - også på tasterne, der bruger samme fine mekanik som Macbook.

Blyanten genopfindes

"Hvis du ser en pen, har de fejlet," sagde Apple-stifteren Steve Jobs, og Apple har i årevis hånet konkurrenternes pen-baserede produkter. Alligevel blev der hujet og klappet i salen, da Apple afslørede en pen til Ipad Pro. Den såkaldte Apple Pencil har en sensor i spidsen, som mærker vinklen og trykket, så man let kan variere tykkelsen af de streger, man slår på skærmen. En ny skærmteknik betyder, at pennens bevægelser opfanges med ekstra præcision. Man kan også bruge "blyanten" i kombination med fingrene.

Microsoft leverer en opdateret Office-pakke, og Adobe er på vej med brugervenlige Photoshop-apps, der udnytter de nye muligheder. Pennen oplades med et indbygget lightning-stik, så man simpelthen kan proppe den i Ipaden.

Apple har ikke oplyst dato og priser for det danske marked. Men de første lande får Ipad Pro til november. I USA starter prisen på 799 dollars, hvortil evt. skal lægges 169 dollars for tastaturet og 99 dollars for pennen.

I modsatte ende af Ipad-skalaen har Apple lanceret Ipad Mini 4, som blot er en skrumpet variant af den eksisterende Air 2. Den kan købes nu fra 2999 kr.

Forvokset Ipad - nu med blyant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce