Højdepunkter fra sidste uges mobil-messe i Barcelona

Mobilen bliver et byggesæt

De seneste år har LG været den mest innovative mobil-producent. Nogle påhit har været geniale (hjem-knap på bagsiden) - andre er bare underlige (krumme telefoner).

Men LG's nye top-telefon, G5, lander solidt i den første kategori. G5 vandt da også prisen som "Best in show" på sidste uges mobil-messe i Barcelona.

Det afgørende nye ved denne telefon er, at den er modulær.

Batteriet kan udskiftes - men ikke ved at fjerne bagklappen. I stedet trækkes det ned fra mobilens underside, og åbningen kan også bruges til andet tilbehør.

For eksempel et kameramodul (CAM Plus), der udover ekstra batterikapacitet tilføjer et komfortabelt håndgreb med fysiske kameraknapper og finesser som eksponeringslås.

Hvis du hellere vil give mobilen en musikalsk opgradering, kan du montere "Hi-Fi Plus med B&O Play". Så får du HD-lyd med en avanceret DAC (Digital-analog-konverter), der også kan bruges uden telefonen. Bagpå sidder hjemknappen med indbygget fingeraftrykslæser.

Og hele to kameralinser, hvor det ene har vidvinkel-optik, så man kan indfange landskaber og store forsamlinger. Opløsningen er 16 megapixel, mens frontkameraet skyder selfies i hele otte megapixel. Skærmen på 5,3 tommer kan vise klokkeslæt, beskeder og andre vigtige oplysninger konstant, så man i mange situationer slipper for at "vække" mobilen.

Det lyder som en batterisluger, men ifølge LG bruger denne finesse mindre end en procent af batteriet pr. time.

Under motorhjelmen finder vi stærk teknik (Snapdragon 820, 4 GB RAM), og lageret på 32 GB kan udvides med hukommelseskort.

Det er også værd at bemærke, at LG med denne model siger farvel til det vante plast-design - akkurat som Samsung gjorde for godt et år siden.

Telefonen er udført i metal og leveres i farverne titan, guld, sølv og pink. G5 ventes i butikkerne til april, og prisen ender nok lige over 5000 kr.

Søren Bang Hansen,