Mobiltelefonen er blevet fast inventar i bilen - både til navigation og samtaler (som naturligvis klares med begge hænder på rattet).

Vi har tidligere testet specielle løsninger som TomToms Iphone-holder, men Airframe udmærker sig ved, at den pas-ser til alle telefoner - og alle biler. Du skal blot trække en ledning fra telefo- nen til bilens cigartænder, der for mindre end 100 kroner kan omdannes til et usb-stik (se for eksempel www.kortlink.dk/cpdk).

Modsat de fleste alternativer monteres Airframe ikke i forruden - men i bilens ventilations-åbning. Den lille klemme har to åbninger, så den passer overalt. Vi testede i fire biler uden problemer.

Denne placering har mange fordele: Mobil-skærmen sidder tættere på føreren og er derfor nemmere at se og betjene - især i biler med stærkt skrånende forruder.

Telefonen kommer heller ikke i vejen for udsynet. Og om sommeren er det en fordel, at telefonen løbende afkøles af bilens klimaanlæg.

Smart køling

Vi har før oplevet, at især sorte telefoner overopheder i forruden, så de skal bruge adskillige minutter på at komme til live igen. Det undgår du med denne løsning. Telefonen fastholdes i et fjedrende greb, som er tilpas stramt til, at den aldrig falder ud.

Du kan montere mobilen så højt eller lavt, du ønsker. Den vandrette vippemekanisme kunne godt være strammere, for vi oplever af og til, at mobilen drejer væk fra føreren, når bilen svinger. Men det rettes med en hurtig fingerbevægelse - og bliver aldrig så slemt, at man ikke kan se skærmen.

Alt i alt er Airframe den bedste og billigste løsning, vi endnu har prøvet, når det gælder om at montere mobilen i bilen.

Set til 208 kroner (inklusive fragt) på: www.kortlink.dk/cpdn.