Nexus 5X produceres af LG, men Nexus-navnet afslører, at dette er en "ren" Google-model, der kører Android uden producentens sædvanlige tilføjelser. Gevinsten er en kvikkere betjening, ligesom man undgår apps af tvivlsom kvalitet, som ikke kan slettes.

Samtidig kan Nexus-mobilerne hurtigt opdateres med nye versioner af Android, fordi man ikke skal vente (måske forgæves) på en skræddersyet opdatering fra producenten. Af samme grund er Nexus-mobilerne født med den nyeste Android, som i dette tilfælde er version 6 - også kendt som Marshmallow (skumfidus). Skumfidusen giver længere batteritid og større app-kontrol til gavn for privatlivet. Systemet er også blevet bedre til at forudsige - og opfylde - dine behov (se mere på: www.kortlink.dk/k4sd).

Smart finger-sensor

Selve telefonen er på alle leder lidt større end OnePlus X, men den er overraskende let - fordi den er lavet af plast. Her er dog ikke noget, der knirker eller giver sig. Den enkle front byder på to højttalere, som dog ikke spiller i stereo. Bagsiden er mere rodet med udstående kameralinse, fotolys og en fingeraftrykslæser, som kan bruges med pegefingeren på den hånd, der holder telefonen. Rigtig smart.

En anden fremsynet detalje er strømstikket, som er af den nye USB C-type, hvor stikket kan vendes vilkårligt. Skærmen er bare 0,2 tommer større end i OnePlus X, men forskellen er mærkbar. Billedet står også flot, selv om LCD-teknikken giver knap så klare farver.

Stærkt kamera

Kameraet har været et svagt punkt i mange Nexus-mobiler, men her er vi pænt over middel - med skarpere billeder end fra OnePlus-rivalen. I vores hastighedsmålinger vinder Nexus også over OnePlus, men i praksis mærkes forskellen mest i krævende spil. Lageret i Nexus kan ikke udvides, og derfor anbefaler vi 32 GB-modellen, som dog bringer prisen op på næsten det dobbelte af OnePlus X.

Det er ikke fordi, Nexus-mobilen er specielt dyr - faktisk tværtimod. OnePlus-mobilen er bare exceptionelt billig i forhold til, hvad den leverer. Og det får den jo ikke mindre X-faktor af.

  • Af: