Måske kender du "SimCity" - det klassiske strategispil, hvor man skal anlægge og drive en storby. Dette spil begynder på samme måde: Du placerer huse, butikker, parker, og hvad der ellers hører sig til.

Men spillet er forenklet på flere punkter - og ofte til det bedre. For eksempel er det smart, at vejene også bærer på energiforsyningen, så man undgår det trælse pillearbejde med at trække rør og kabler. Hvis du fortryder en handling, kan du endda flytte rundt på bygningerne, så det hele går op. Den kulørte grafik giver et flot overblik over byens udvikling. Du får også nyttige oplysninger ved at klikke på borgerne, der bevæger sig rundt i gaderne.

Ekstra konkurrence

Der findes masser af byplanlægnings-spil, men "Downtown Showdown" tilfører et ekstra konkurrence-moment. Du kan dyste med venner og fremmede om, hvem der er mest effektiv. Og når det ikke rækker, kan man stjæle ressourcer fra hinanden og undergrave modparten med alt fra diskrete spioner til destruktive monstre. Således er det lykkedes at kombinere flere populære genrer.

Spillet er gratis med mulighed for tilkøb. Som sædvanlig handler det om, at man kan springe over ventetider, men vi er på et niveau, hvor det ikke føles som chikane. Man kan sagtens more sig i ugevis med dette spil uden at betale en øre.