Brug din computer overalt

Tegning: Mikkel Damsgaard Pedersen

Brug din computer overalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Du kan fjernstyre din pc fra hængekøjen - eller fra en strand på Mallorca

Programmet hedder LogMeIn, og det er ganske gratis. Hvis du installerer det på din hjemme-pc, kan du bruge den overalt. Det kræver blot, at den er tændt og på nettet. Og så skal du naturligvis bruge en anden computer som "fjernbetjening". Herfra får du adgang til hjemme-pc'ens velkendte skrivebord og hele samlingen af dokumenter og programmer.

Fordi forbindelsen går via internet, virker den overalt, hvor der er kablet eller trådløs netadgang. Det spiller altså ingen rolle, om du klapper din bærbare op på et feriested i udlandet - eller hjemme i hængekøjen.
Nemt. For at fjernstyre computeren skal du bare klikke på dens navn.
Nemt. For at fjernstyre computeren skal du bare klikke på dens navn.

Sådan gør du

Start med at sætte dig til den pc, du ønsker at fjernstyre. Styr weblæseren mod: LogMeIn.com. Klik på det grønne download-skilt og følg instrukserne. Under installationen bør du normalt vælge "Typical". Og Vista-brugere kan trygt klikke "Fortsæt", når de sædvanlige advarsler springer frem.

For at komme i gang skal du registrere dig med en gyldig email-adresse - og følge instrukserne i den email, du efterfølgende får tilsendt. Så er du klar til at fjernstyre din pc fra enhver anden computer.

Det er ikke nødvendigt at installere noget på de pc'er, der bruges som "fjernbetjening". Du skal bare logge dig ind via: LogMeIn.com. Det gøres ved at skrive din email-adresse og det valgte kodeord øverst til højre. Du præsenteres nu for en liste over de computere, du har udstyret med LogMeIn-programmet.

Det er altså muligt at fjernbetjene mere end én computer. Klik navnet på den pc, du vil fjernstyre, og skriv pc'ens sædvanlige Windows-brugernavn med tilhørende adgangskode. I visse tilfælde anvendes i stedet en "Computer Access Code", som vælges under installationen.
Smagsprøve. Du starter med pro-udgaven - men kan sikkert snildt nøjes med den gratis version.
Smagsprøve. Du starter med pro-udgaven - men kan sikkert snildt nøjes med den gratis version.

Rette indstilling

Nu skulle der gerne være forbindelse. For at bruge din computer på afstand skal du klikke øverst på "Remote Control". I første omgang vises skærmbilledet meget småt, men du kan maksimere billedet ved at klikke øverst til højre på firkanten mellem krydset og spørgsmålstegnet. Når du fører musen op i toppen af skærmen, får du adgang til flere valgmuligheder. For eksempel kan du ændre skærmbilledets kvalitet og opløsning.

Du kan også gøre skærmen blank på den fjernbetjente computer eller deaktivere dens mus og tastatur. På den måde undgår du, at nogen sætter sig til at bruge computeren, mens du fjernstyrer den. Den situation kan erfaringsmæssigt skabe en del forvirring.

Muligheden for at "kigge med", mens en anden fjernbetjener computeren, er til gengæld guld værd, når man skal hjælpe hinanden med at løse computer-problemer. Her er LogMeIn et fint alternativ til endeløse telefonsamtaler. Hvis du ofte bruger den samme computer (for eksempel din bærbare) til fjernstyringen, kan du lave en skrivebords-genvej til den fjernstyrede computer. Fra "My computers"-siden på LogMeIn.com skal du blot klikke på "Edit" ud for computernavnet, vælge "Desktop shortcut" og hive ikonet ud på skrivebordet. Dette gøres altså fra den pc, du bruger som "fjernbetjening".

Flere udgaver

LogMeIn findes i flere udgaver. Du begynder altid med Pro-versionen. Men efter et par timers brug ændres programmet automatisk til den gratis udgave, medmindre du da vælger at betale for den fulde pakke.

Selve fjernstyringen fungerer glimrende i den gratis version. Dog må du undvære lyden fra den fjernstyrede computer. Og programmets Pro-udgave har en række ekstra finesser, som for nogle kan være udgiften værd (godt 400 kroner om året). Disse gevinster beskrives i videoform på: http://kortlink.dk/5adz.

LogMeIn-programmet fås både til pc og Mac. Du kan snildt fjernstyre en pc fra en Mac - eller omvendt. Det er endda muligt at fjernbetjene computeren med en Windows-baseret mobiltelefon eller lomme-pc. Se mere om de mange muligheder på: http://kortlink.dk/5ae7.

Brug din computer overalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce