Under samme tag: Flere fynske familier flytter sammen med bedsteforældrene

Familien Hussain bor sammen tre generationer på Næsbyvej i Odense, og kunne ikke forestille sig det anderledes. Foto: Michael Bager

Under samme tag: Flere fynske familier flytter sammen med bedsteforældrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynske familier vælger i stigende grad at flytte sammen flere generationer. Det kan de fynske ejendomsmæglere mærke på efterspørgslen på den type boliger, og det viser tal fra Danmarks Statistik.

Mange fynske bedsteforældre, voksne børn og børnebørn vælger at flytte sammen i disse år. Af tal fra Danmarks Statistik fremgår det, at der er sket en stigning på 34 procent over ti år i antallet af husstande, hvor to eller flere familier bor sammen på Fyn.

I en undersøgelse, som Fyens Stiftstidende har gennemført i et panel af 599 fynboer over 50 år, svarer 27 procent af de 50- til 64-årige, at de godt kunne tænke sig at bo flere generationer under et tag.

Spørger man ejendomsmæglerne på Fyn genkender de billedet.

Ejendomsmægler Birthe Pedersen, der har specialiseret sig i at sælge ejendomme på landet har ofte kunder, der efterspørger et sted, hvor flere generationer kan bo sammen.

- Det er helt klart, at der er en efterspørgsel på den slags ejendomme, siger Birthe Pedersen, der oplever, at mange drømmer om en bolig, hvor begge familier kan få et køkken, stue og badeværelse.

Det samme er Kim Thoftdahls fornemmelse. Han er ejendomsmægler i Odense og formand for Dansk Ejendomsmæglerforening på Fyn.

- Det er bestemt en trend, vi kan nikke genkendende til. Det er mit indtryk, at folk vil bo på den måde, fordi de ser en værdi i at kunne hjælpes i hverdagen, siger han

Fordelene ved at bo flere generationer sammen handler især om at kunne hjælpe hinanden med praktiske ting i hverdagen og opbygge stærke familiebånd, fremgår det af en undersøgelses lavet af YouGov for Bolius - Boligejernes Videnscenter.

For familien Hussain fra Odense er det helt naturligt at bo sammen med bedsteforældrene Matloop Hussain og Maqsood Begum.

- Det er en tryghed at bo sammen, og giver masser af overskud og kærlighed til mine børn, siger svigerdatter Somaira Amreen.

Under samme tag: Flere fynske familier flytter sammen med bedsteforældrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.