Æv, vi forlod jobbet!: Flere fortryder, at de er gået på pension

Flere og flere fortryder, at de er gået på pension. En af dem er 67-årige Claus Damgaard, der er vendt tilbage som byggeleder på sin gamle arbejdsplads. Foto: Michael Bager

Æv, vi forlod jobbet!: Flere fortryder, at de er gået på pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre Sagen og SeniorErhverv modtager et stigende antal henvendelser fra pensionister, der gerne vil tilbage på arbejdsmarkedet. For Claus Damgaard er det lykkedes, og han er igen en glad mand

Det gik godt i starten, men da han var færdig med at renovere sit hus, meldte rastløsheden sig hos byggeleder Claus Damgaard, der gik og blev småirritabel. Nu er han på toppen igen. Kan gå på stilladserne og besigtige de byggerier, han leder hos tømrerfirmaet Carsten Knudsen i Ringe.

Og der er mange andre end 67-årige Claus Damgaard, der har fortrudt, at de gik på pension. Ældre Sagen får et stigende antal henvendelser fra personer, der gerne vil tilbage på arbejdsmarkedet.

- Det er især mændene, der fortyder og har svært ved at få tiden til at gå. Desuden mister de selvværd, fordi de ikke længere kan kalde sig kontorchef, tømrer eller hvad de nu har været. Så føler de, at de ikke er noget mere, siger konsulent i Ældre Sagen, Bent Mathiasen.

Også netværket SeniorErhverv, der hjælper seniorer i arbejde, oplever en stigende interesse for som efterlønner eller pensionist at vende tilbage i et job.

- Flere og flere er meget friske, selv om de har rundet pensionsalderen på 65 år, siger landskoordinator i SeniorErhverv Bert Van Malkenhorst, der bor i Odense

En undersøgelse fra Ældre Sagen viser, at hver tredje af de 50-89 årige, der er holdt op med at arbejde, gerne ville have fortsat længere. Halvdelen af dem stoppede på grund af helbredet.

- Men de friske og raske råder jeg til at udsætte pensionen, hvis de er glade for deres arbejde, siger Bent Mathiasen, der holder kurser i at forberede overgangen til pension.

Æv, vi forlod jobbet!: Flere fortryder, at de er gået på pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.