Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Sygehus

Af Søren Peter Nielsen, Stenbukken 3, Svendborg

n Fyns Amt arbejdede meget seriøst med sygehusstrukturen for hele Fyn og sikrede allerede dengang et fantastisk godt samarbejde mellem Svendborg Sygehus og Odense Universitets Hospital (OUH), således at Svendborg Sygehus blev fremtidssikret og udbygget.

Flere andre sygehuse i amtet blev i den forbindelse nedlagt eller ændret til andre funktioner. En proces, som først nu er kommet til den øvrige del af landet.

Det er komplet vanvittigt at nedlægge akutfunktionen i Svendborg og i strid med al sund fornuft at nedlægge den. Svendborg Sygehus har som det eneste provinshospital en professor ansat og er dermed allerede et godt uddannelsessted for nye læger i samarbejde med OUH.

Svendborg Sygehus er også langt fremme med behandling af kræftpatienter, herunder forskning. Regionsrådets beslutning om at bevare Svendborg som akutsygehus er sagligt begrundet, hvilket også støttes af den fynske sygehusdirektion. OUH kan ikke klare tilgangen af patienter uden en akutfunktion i Svendborg.

Noget helt andet er, at Region Syd heller ikke beder om flere penge til bevarelse af akutfunktionen i Svendborg. Samarbejdet med OUH er upåklageligt, og ingen patienter har klaget over samarbejdet, selv om der også bliver behandlet patienter fra Odense området på Svendborg Sygehus.

Flere og flere flytter til Sydfyn efter motorvejens etablering, hvorfor den magiske grænse på 200.000 borgere snart vil være overskredet. Lyt dog til de faktiske forhold og lad fornuften råde.

Fyn har brug for to akutsygehuse, et i Odense og et i Fyns næststørste by, Svendborg.

Regionsrådet og direktionen på OUH har heldigvis føling med de faktiske forhold og har truffet den rigtige beslutning. Jeg håber derfor, at regionsrådets beslutning også bliver fulgt op i Folketingets Sundhedsudvalg.

Lad fornuften råde. Alt andet vil være et hårdt slag mod demokratiet, - et såkaldt »demokratur«.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce