Visionsløst


Visionsløst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelsespolitik

Venstre og Konservative har med støtte fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance besluttet, at kommunernes jobcentre skal overtage hele beskæftigelsesindsatsen med virkning fra August 2009.

Det har altid været god politik, at det er staten, der har ansvaret for de forsikrede ledige. Det er hasard at ændre opgaven til en ren kommunal indsats.

Beslutningen er udtryk for en visionsløs indsats for beskæftigelsen. Risikoen for snæver kommunal tænkning er overhængende, ligesom det kan blive en endog meget dyr løsning for de kommuner, som pludselig står med en stor lokal ledighed.

De foreløbige undersøgelser viser da også, at de jobcentre, der har deltaget i forsøgsordningen med ren kommunal indflydelse, ligger til dumpekarakter.

Hele ordningen skulle ellers evalueres i 2010. Hvad er det så lige, der får de ansvarlige partier til at haste en ændring igennem?

En ændring, som endog ikke har været drøftet med arbejdsmarkedets parter, og som alle, der kender arbejdsmarkedet, advarer kraftigt imod.

Kan det tænkes, at det er en hævn mod fagbevægelsen med 3F i spidsen, som afslørede regeringen i deres løftebrud om forringelse af dagpengereglerne ved arbejdsløshed?

Kan det tænkes, at Claus Hjort har brug for at tørre ansvaret og regningen af på de lokale politikere?

Kan det tænkes, at det er første skridt til at likvidere arbejdsløshedskasserne?

Det bliver spændende at se, om kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune kan og vil afsætte de nødvendige midler for at opkvalificere den ledige arbejdskraft, som i disse dage strømmer til jobcentret. Det vil ikke overraske, hvis den selv samme regering straffer kommunen økonomisk, når der skal bruge penge på at hjælpe de ledige i gang igen.

Beslutningen viser, at regeringen og dens allierede foretrækker at komme som en tyv om natten.

Visionsløst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce