Vigtige brikker


Vigtige brikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mellemøsten

27. januar fortsætter Henrik Nedergaard sit politiske puslespil og fremlægger tre vigtige brikker, der skal på plads:

l 1. Israels tilbagetrækning af de besatte områder. Men det har Israel jo forsøgt flere gange: Da præsident Nasser i juli 1956 nationaliserede Suez-kanalen i strid med Sikkerhedsrådets resolution af 1. september 1951, gik Israel, Frankrig og England sammen om et angreb, der tvang ham til at opgive dette. I november 1956 samtykkede Israel i at trække sig tilbage fra Sinai-ørkenen, men det gav ingen fred. I august 2005 tvang de israelske myndigheder alle bosætterne i Gazastriben til at forlade deres hjem og flytte tilbage til Israel. Øjeblikkelig rykkede palæstinenserne frem til grænsen og begyndte det daglige bombardement med raketter mod de israelske byer. I 2000 accepterede Israel præsident Clintons fredsforslag, der ville have givet palæstinenserne en selvstændig stat i hele Gazastriben og mindst 94 procent af Vestbredden. Men Arafat sagde nej og rejste hjem.

l 2. Arabernes tilbagevenden til deres jord før 1948. Skal dette gennemføres, må de 600.000 jøder, der i 1947-48 flygtede fra Middelhavslandene, tilsvarende have deres ejendom tilbage. Begge dele er helt utopisk. Israel forsøgte flere gange at genhuse araberne i bl.a. Gaza, men det blev forhindret af FN - status som flygtninge skulle opretholdes.

l 3. Jerusalems status. Byens påståede religiøse tilknytning til Islam er ren fiktion. Muhammed har kun sat sine ben dér i et natligt drømmesyn. Både de arabiske og islamiske imperier valgte at regere fra Damaskus og den osmanniske (tyrkiske) regent styrede fra Istanbul. For jøderne har den derimod været nationens hjerte, siden David gjorde den til hovedstad for mere end 3000 år siden. Lige siden Israels undergang i 135 e. Kr. har det hver påske lydt i alle jødiske hjem verden over: »Næste år i Jerusalem!« Hvis Henrik Nedergaard har lyst til at fortsætte debatten, bliver det med andre end mig. Jeg vil ikke bruge mere tid på en læser, der ikke har for fem øre viden, endsige respekt, for historiske kendsgerninger.

Vigtige brikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce