Vi sviner og lader vore værdier forfalde


Vi sviner og lader vore værdier forfalde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke et ord om svin og eventuelle udvidelser af svinebestande - den er allerede stor. Der er et helt andet svineri som er et meget større problem!

Når jeg ser mig om i vores omgivelser ser jeg svineri rigtig mange steder. Jeg tænker især på det konkrete svineri i vores natur.

Gå en tur rundt i vores byer, i skove og ved strande - så vil du opleve, at der flyder med affald. Ofte er det blåt små ting der bliver smidt. Det skuer i mine øjne, når jeg ser børnefamilier som min egen, hvor først den ene forældre og dernæst barnet smider henholdsvis en cigaretskod og slikpapir hvor de går. Hvad tænker de dog på - at andre rydder op efter dem eller er det blot udtryk for ligegyldighed?

Når jeg med familien er på rejse i f.eks. Sydeuropa oplever jeg dog en helt anden indstilling omkring det at smide affald i naturen. Der gøres det systematisk - især langs vejene. Det er mig ubegribeligt, at folk finder at dette er i orden. Det kan især undre, når det jo som

bekendt er noget varmere der. Affald er svineri og svineri er ikke pænt at se på. Det siger noget om folk.

Nu er svineri andet et affald. Hvis man ser lidt breddere på det - kan man kalde det svineri, at vi ikke er bedre til at passe på vores natur - vi har den jo kun til lån! Husk på at der kommer andre efter os. Dem før os har i mange tusinde år passet godt på.

Det er mangel på respekt, når vi på egoistisk vis mest tænker på os selv. Der skal så lidt til at skabe stor ødelæggelse. Vi er betroet et stort ansvar, som vi konstant skal være på dupperne for at kunne leve op til.

Vi bør have en dybere debat om hvad et godt miljø er for os hver især og for os alle sammen. Det er er som om, at vi er overladt til os selv, hvilket jeg klart vil advare imod. Det er dømt til at gå galt!

Svineri er et globalt anliggende - selv amerikanerne bekymrer sig om det.

Generelt er der en tendens til at vi mere og mere køber og smider ting væk hele tiden! Det er som det i sig selv har et formål, at smide ting ud - så kan man efterfølgende jo købe noget nyt!

For mig skal svinerierne ses som forfald af god opførsel. Svineri er udtryk for en ligegyldighed, som desværre har konsekvenser, at den breder sig fra generation til generation og er overordentlig lang tid om at forgå. Er der tale om et moralsk forfald? I bekræftende fald - så ryd dog op efter dig - og selvfølgelig gælder dette i lige så høj grad mig selv!

Med andre ord tror jeg, at vi skal starte med os selv alle sammen - hvad kan vi hver især gøre for ikke at svine?

Vi sviner og lader vore værdier forfalde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce