Vi har også seks punkter


Vi har også seks punkter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finanskrise

Det mest populære i dansk politik lige nu er at have en liste med seks punkter. Regeringen har tilsyneladende en liste med seks grunde til at foretage sig absolut ingenting for at imødegå finanskrisen. Socialdemokraterne lancerede derimod tirsdag en plan med seks punkter til at sætte gang i økonomien, og forhindre de store omgange massefyringer, vi allerede nu kan se begyndelsen af. Jeg vil tillade mig at springe over detaljerne i regeringens liste og i stedet gå lige til konklusionen: Lad os vente og se. Det svar er for Socialdemokraterne helt uacceptabelt, og derfor lancerer en historisk stor vækstpakke. Vi ønsker:

l At staten skal finde en måde at tilbyde risikovillig kapital til de gode danske virksomheder, der på trods af bankpakker i metermål stadig trues af manglende vilje til udlån fra bankerne. Særligt de små og mellemstore virksomheder er nu i problemer. Det er meget beklageligt.

l At Danmark skal satse stort på igen at være forrest i feltet når det gælder energiteknologi. Vi er et land med sol, vind, jord, vand, biogas, biomasse og en masse gode hoveder, og Socialdemokraterne tror på, at den rigtige satsning nu, kan føre til store eventyr i femtiden.

l At den offentlige sektors ydre rammer skal have en gennemgribende modernisering nu. Vi har sagt det længe, og ingen kan vel være i tvivl om, at skoler, daginstitutioner, sygehuse, plejehjem osv. ikke reparerer sig selv ude i fremtiden.

l At vi ser i øjnene, at fremtiden kræver en endnu bedre uddannet arbejdsstyrke. Fyrede og fyringstruede skal have tilbud om opkvalificering og omstilling. Det er endnu et område, hvor en stor investering nu, kan give endnu større afkast om få år. Jeg kan i hvert fald garantere, at der ikke pludselig bliver efterspørgsel efter mindre uddannet arbejdskraft.

l At den kollektive trafik tages op på et niveau, hvor den hører hjemme. Hvis den skal være et reelt alternativ til bilen, så skal vi ud af starthullerne med nye investeringer. Alt andet, er det samme som at ønske en stigende biltrafik. Den kollektive trafik skal udgøre et seriøst alternativ, ikke en nødløsning for de der ikke har bil.

l At vi begynder på den store opgave med byfornyelse. Ghettoer, nedslidte bygninger og manglende billige boliger er blot nogle af de problemer, der hober sig op inden for det almene boligbyggeri.

Vi har også seks punkter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce