Vi har borgeren i centrum


Vi har borgeren i centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politik

Man kan kun ryste på hovedet, når formanden for Venstre i Svendborg mener, at der ikke er klarhed over Socialdemokraternes politik på landsplan og lokalt. Fordi Socialdemokratiet ikke samtykker med Venstre, er det ikke fordi vi er uklare ? nej, vi vil ikke være med til politik, vi er dybt uenige i. Grunden til at Socialdemokratiet i Svendborg ikke lagde stemmer til budgettet 09 var, at det var uspiseligt. Venstre vil ikke genindføre dækningsafgiften, hvilket ville have givet 15 millioner i kommunekassen, og i stedet sker der besparelser på skoleområdet, ældreområdet, SFOtaksten stiger osv. I Socialdemokratiet har vi borgeren i centrum, mens Venstre har virksomhederne i centrum.

Venstre i Svendborg støtter Erling Bonnesen, som vil have nedlagt akutfunktionen på Svendborg Sygehus, selvom de er uenige. Er det klarhed? Jeg tvivler desuden på, at Bonnesens hjerte banker for Sydfyn.

Massefyringerne ruller i Danmark: SAS har for nylig fyret 3000 ansatte, Danish Crown 900, Microsoft har fyret 1400 medarbejdere og forventer at fyre 3600 i det kommende år osv. En undersøgelse fra de lokale a-kasser viser, at 9 ud af 10 forventer fyringsrunder i deres område. Finanskrisen er ved at udvikle sig til den største økonomiske krise siden Anden Verdenskrig. Syv førende økonomer mener, man bør iværksætte en vækstpakke, og det skal gå hurtigt. Både Venstre og Socialdemokratiet er enige om at fremrykke planlagte investeringer. Så kan kommunerne måske omsider komme fri af regeringens spændetrøje. Her tænker jeg på, at kommuner kan blive straffet, hvis de f.eks. renoverede de mange uhumske toiletter rundt på landets skoler pga. regeringens anlægsloft. Men Socialdemokratiet ser gerne en større vækstpakke vedtaget på 36 milliarder kr. Jo længere vi venter, jo flere vil der blive fyret. Venstre vil give store ufinansierede skattelettelser, der er meget ulige fordelt, og der er ingen garanti for, at de ikke bare bliver i borgernes lommer. Vi vil ikke gøre de rigeste rigere, men have en social retfærdig reform.

Vi har borgeren i centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce