Venner er vigtige


Venner er vigtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For et par måneder siden hørte jeg en forfærdelig udsendelse på P1 om en fru Dillerdaller fra en af Københavns nordlige forstæder, hvis mest presserende problem var, at hendes husfaktotum gennem 27 år, fru Christensen, som hun var Des med og i øvrigt intet vidste om, havde sagt op.

Jeg ved ikke, hvor gammel udsendelsen var, og der er jo ekstremt meget genbrug på kanalen i disse tider, men jeg tænkte ved mig selv: Tænk, findes der virkelig sådan nogen mennesker i Danmark mere?

Det samme tænkte jeg for resten forleden, da jeg hørte, at en langelænder var blevet afvist af en fremmed golfklub, fordi han havde cowboybukser på og altså ikke opfyldte klubbens dresscode. Vorherre bevares! Og det er i hvert fald nutid. Jeg betragter golf som en herlig sport, som jeg desværre aldrig kommer til at dyrke, da jeg er ude af stand til bare tilnærmelsesvis at ramme bolden, så dybest set kommer det ikke mig ved. Men jeg får altså lidt kvalme alligevel.

Nå, men tilbage til fru Dillerdaller, for det var hende, der fik mig på dybe tanker med interviewets sidste bemærkning. "Jeg er meget ensom", fortæller hun. "Min mand døde for 16 år siden, og mine børn kommer meget sjældent. Jeg har penge nok, men hvem gider sidde alene og spise laks og lammekølle?"

Jamen, dit skøre, rædsomme kvindemenneske dog! Hvad har du brugt dine bedste år til? Hvor er din omgangskreds, hvor er alle dine venner? Den, der i tide har samlet sig en dejlig venneskare, bør da aldrig blive så alene?

Varm om hjertet er jeg lige kommet hjem fra en vidunderlig tur, som jeg fik i fødselsdagsgave af fem vennepar. Forrige fredag blev min mand og jeg afhentet og bortført til et ukendt sted. Vi startede mod Odense - nå, vi skulle nok til Jylland. Men nej, vi kom over broen, og for at gøre forvirringen total også et smut ind forbi Terminal 2 i Kastrup Lufthavn. Herfra til Malmö, hvor vi beundrede Turning Torso, et arkitektonisk mesterværk, som virkelig ville gøre sig på Daloon-grunden på Rudkøbings havnefront.

Vi endte på en firlænget gård nord for Simrishamn, og de næste dage gik med at studere kongegrav fra bronzealderen, æblemosterier, kirker, smukke landskaber, Glimmingehus og Lund domkirke samt æde, drikke og hygge på festligste vis.

Sikken en fødselsdagsgave, og så sammen med sine gode venner.

Det er en kendt sag, at et godt helbred, en dejlig familie og en god økonomi er livets tre hjørnestene. Men den fjerde er en bred og alsidig vennekreds. Den skal opbygges, passes og udvides, der skal snakkes, diskuteres, rejses, opleves, verdenssituationen skal ordnes, der skal skændes lidt måske, drikkes en del rødvin og laves nogen gode middage. Belønningen er der lige med det samme og varer livet ud.

Venner er vigtige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce