Ulven kommer


Ulven kommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SÅ SKETE DET! Det måtte jo komme. Man sætter sidste punktum i sin klumme, gør klar til afsendelse, læser først lige dagens avis ? Hjælp! Klummen handler om nøjagtigt det samme, som man selv lige har skrevet.

Nu får denne her en tur med barberkniven, og vi må så bare sande, at Kathrine fra Ærø og undertegnede fra Langeland opfordrer til samme lyse syn på tilværelsen.

KRISEN VIL KRADSE! Arbejdsløsheden vil stige! Virksomheder vil lukke! Restauranter vil gå ned! Boligmarkedet vil gå i stå! Butikker vil ikke kunne sælge deres varer! Alt må sættes ned! Alt må sættes op! Ulven kommer! Ulven kommer!

Ja, det skal nok passe. Hvis vi bliver tudet ørerne fulde tilstrækkeligt længe om alle ulykkerne, så tror vi på det hele, og så får det i den grad selvforstærkende virkning. Så tør vi ingenting.

MISFORSTÅ MIG ikke. Jeg føler virkelig med dem, der bliver ramt på deres arbejde og deres livskvalitet. Men min medynk omfatter ikke os, og vi er mange, der faktisk ikke mærker en pind til den omtalte krise. O.k., vores huse er faldet i pris. Men vi kan dog stadig sælge det hus, vi købte i 70?erne for mere end tyve gange så meget, som vi gav.

Der er også nogen, der har været så uforsigtige at investere deres friværdi i aktier. Det ser unægtelig ikke godt ud. Men hvorfor fortvivle over det? Det er vel ikke her og nu, pengene skal bruges, og der kommer nok opgangstider igen. Hvorfor ikke bare tro på det?

Med mindre vi er alvorligt syge, er der for hver gang, vi brokker os og jamrer, mindst dobbelt så mange ting, vi kan glæde os over.

FORSKRÆKKELSEN har ramt selv de unge, der nu skal vælge uddannelse. De tør ikke mere vælge efter lyst og interesse, men går efter det 100 pct. sikre. Jamen, hold da op med det. I aner ikke, hvordan det hele ser ud om fem år.

Det er også blevet moderne at råbe Ulv! over lægevidenskabens mere eller mindre afprøvede forskningsresultater. Herværende avis satte trumf på i sidste uge, da en kæmpe overskrift over hele forsiden proklamerede: - Transplantation giver øget risiko for hudkræft.

VAR DET MON for at styrke danskernes besynderlige langsommelighed med at få sig tilmeldt donorregistret? (Ved I egentlig, hvor nemt det er? I behøver ikke engang bevæge jer. Gå ind på sundhed.dk, så er I tre klik fra at kunne frelse adskillige menneskeliv, hvis I skulle være så ulyksalige at stille træskoene i utide).

Eller var det for at hjælpe os med det svære valg: - Du dør, hvis ikke du får en nyre her og nu. Vi har en til dig. Der er desværre en risiko for, at du får hudkræft om tyve år. Hvad vælger du?

Vel er der megen elendighed til her og i den store verden. Men lad os i det daglige forsøge at holde humøret højt og fokusere på alt det, som er godt og rart.

Det er nemlig også selvforstærkende.

Ulven kommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce