Uetisk og uansvarligt


Uetisk og uansvarligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så gik det også galt på Fyn ? den største bank måtte kaste håndklædet i ringen og give op, mere eller mindre. Aktiernes værdi nærmer sig med hastige skridt nul, en masse mennesker mister penge, selv om staten er gået ind i banken med næsten en mia. kroner fra den særlige bankpulje. Eller rettere, mister og mister, pengene er jo ikke forsvundet og mistet helt og aldeles, for det kan jo tænkes, at nogen anden end staten vil overtage banken og aktionærerne.

Direkte ejer jeg ikke aktier, jeg er sådan en forsigtig en, hvad investeringer angår, men den ejerforening, som jeg er en del af, ejer nogle stykker. Ikke mange heller, men bare nok til at vise flaget ? jeg kan tænke mig, at det er et levn fra en gang, ejerforeningen skulle have et lån (jeg fik min første pensionsopsparing på den måde). For nylig fik vi depotopgørelse, og den viste, at værdien af vores aktier var noget kraftigt reduceret. Der er ikke så meget at forholde sig til i den forbindelse, andet end at glæde sig over at vi ikke har så mange aktier.

Nogenlunde samtidig med dette skiftede banken direktør ? én fratrådte, fik en aftrædelsesgodtgørelse, og en anden kom til. Det syntes, og synes jeg, virkede virkelighedsfjernt og ikke så pænt over for os aktionærer ? det koster altid at skifte leder ? og egentlig heller ikke over for de ansatte i de afdelinger, der måtte lukke. Dråben var dog, at vi forleden fik en invitation til aktionærmøder: Over hele Fyn og på omkringliggende øer inviteres til spisning og underholdning for bankens aktionærer ? og det er bestemt ikke gratis at bespise og samtidig hyre 15 af landets førende kunstnere til at underholde.

Dette skal ikke opfattes som om, jeg er ude efter bankens aktionærer og deres adfærd, for det er jeg ikke. Men jeg mener nu nok, at en ansvarlig og realistisk bankledelse havde tænkt sig om og droppet disse mange aktionærmøder. Det er efter min opfattelse uetisk og uansvarligt at bruge så mange af mine og andre aktionærers penge, også selv om staten har budt ind i banken og dermed indirekte byder velkommen og betaler gilderne. Og det gør staten, fordi staten gør et ihærdigt forsøg på at redde både bank og aktionærer ? og fordi jeg arbejder i Roskilde, ved jeg, hvad en falleret bank kan koste netop de små, private kunder. Og det skal helst ikke ske her på Fyn, så held og lykke til projektet. Men derfor havde en aflysning af arrangementerne også været ganske klædeligt og på sin plads. Jeg tror ikke, vi kommer til de møder ? der er lidt for meget dance makabre over projektet. Og så endda for skatteydernes penge.

Uetisk og uansvarligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce