Udhuling af velfærden


Udhuling af velfærden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Sygehus

HVOR ER DET trist. Næsten hver eneste dag kan man opleve nye tiltag fra regeringen, som DE mener er goder for Danmark, men hvor virkeligheden viser, at tiltagene forringer den velfærd, det har taget så lang tid at opbygge.

Hvad er det egentlig der sker?

Seneste eksempel: Politisk har man besluttet, at der skal bygges et nyt supersygehus i Odense, og når det står færdigt, skal akutfunktionen på Svendborg Sygehus lukkes!

Hvori består logikken? På Svendborg Sygehus står man for nuværende for 40 pct. af akutfunktionerne på Fyn. Det svarer til ca. 18000 akutmodtagelser om året. Disse 40 pct. agter man at flytte til det nye supersygehus i Odense, selv om man allerede på forhånd ved, at dette supersygehus slet ikke har kapacitet til at håndtere så mange patienter.

Regionens oplæg, som er barberet ned til 6,3 mia., var under forudsætning af, at der skulle være to akutfunktioner på Fyn. Regeringen og ekspertudvalget er åbenbart klogere og mener, at det er velfærd og samfundsøkonomisk forsvarligt, at der skal køres 18000 ture ekstra mellem Svendborg og Odense.

I fremtiden skal lægerne så sidde ved en skærm for at følge en patients tilstand undervejs fra Bagenkop til Odense.

Hvor er logikken? Var det ikke bedre at lægen lavede det han/hun er uddannet til, i stedet for at sidde og kigge på en skærm.

Det er muligt, at Danmark kan bryste sig af at have nogle få af verdens bedste sygehuse, men hvad hjælper det den patient, der har brug for hjælp hurtigst muligt. Beslutningen giver i hvert fald ikke bedre velfærd i det sydfynske, men Venstres sydfynske folketingsmedlem, Erling Bonnesen, bor selvfølgelig heller ikke i dette område.

Udhuling af velfærden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce