Ud af den sorte bog


Ud af den sorte bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Hanne Staff, Kløvermarksvej 40, Ollerup

Under overskrift, »Ud af kommunens sorte bog« i lørdagsavisen (24. jan. 2009) gemmer sig en mildest talt forstemmende og kritisabel sag. Først sagens substans, hvis der overhovedet kan siges at være nogen.

En lille ophidset og temperamentsfuld pige har i en børnehave været lidt voldsom mod en kammerat, og på spørgsmål om hvor hun havde lært det, slynger hun ud - »af min far, når han slår min mor«.

Pigens spontane udtalelse giver anledning til observationer og »hemmelige« møder i børnehaven. Forældrene konfronteres først med »mistanken« efter tre uger, hvor det samtidig meddeles, at der er sket indberetning til kommunen.

Om hvad? Om vold i hjemmet? Åbenbart ikke, i hvert fald ikke i følge den skriftlige undskyldning fra børnehavens chef, der skriver, »at det ikke har været vores mål at antyde et voldeligt forhold«.

Hvad er det så, der har været målet? Redegørelsen i avisen lader læseren sidde tilbage med en fornemmelse af mere end almindelig emsighed og manglende dømmekraft fra børnehavens side.

Og så arkiveringen af sagsakterne, som »børnehaven ikke er ansvarlig for«. Det kan godt være, men det gør det ikke mindre kritisabelt. Hvis systemet er så stift, at en fuldstændig uberettiget »anklage« skal følge en familie i fem år, så må systemet laves om. Det er totalt urimeligt, om familien skal versere i »kommunens sorte bog« en dag mere.

Ud af den sorte bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce