Turbo-Erlings vindersag


Turbo-Erlings vindersag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erling Bonnesen, Venstres folketingsmand fra Svendborg kredsen, har fart på, men er røget i akut uføre. Husk Erlings slogan fra valgkampen: Turbo på Fyn! Et rigtigt Erling-udtryk ? en motorudladning fra en politiker, der speeder op ude i overhalingsbanen. Eks-borgmesteren fra Broby krydrer også gerne med sportsudtryk. Fynboerne skal op på den store klinge! Eller: Ikke skubbe rundt med bolden i de bagerste rækker. Så taber vi på klumpspil foran eget mål. Frem over banen!

Dét kan de ikke lide at høre i de bagerste rækker, nede i Svendborg. Hvor de gav Erling et flot valg i 2007 ? efter talrige valgmøder, hvor turboen blev tændt. Sydfynboerne kan ikke være i tvivl om, at det er en politiker med stort T ? for Turbo ? som de har sendt på tinge.

Efter valget kunne Erling sige tak for et godt valg og til alle »der har sat kryds på min linje«. 9436 personlige stemmer - 3472 flere end i 2005. »Jeg vil nu fortsætte arbejdet med at omsætte fynsk indflydelse til fynske resultater«.

Fynske resultater! En politiker for helheden, bl.a. et nyt sygehus for alle fynboer. Nu har nogle lokale Venstrefolk fortrudt og vil af med Turbo-Erling, fordi udviklingen har overhalet akutmodtagelse i Svendborg. Men Erling er ikke i lommen på folkestemningen og den følelsesmæssige naturlov med tusindvis af underskrifter for bevarelse af det bestående.

Men hvad er Turbo-Erling ude på? Er Erling er rationel idealpolitiker, der forfølger den rigtige løsning, når det nu er den rigtige løsning. Sagligt som Niels Helveg ? en gammel politisk Saab med dobbelt udkobling? Nix.

Er politiker- og medielivet gået Erling til hovedet. Har han som en anden Jens Rohde tabt radioforbindelsen? Vil vi se Erling som en politisk Jens Jørgen Thorsen (Rohdes forbillede) melde sig ud af folkekirken og ind i medierne, fordi tre præster fra Mariager snakker politik i deres juleprædiken? Næppe.

Så for det tredje da: Er Turbo-Erling en sjælden princip-politiker? Ligesom Birthe Rønn Hornbech? Nej, vel! Hendes principper havde ikke trækkraft. Kørt over af Karen Jespersen i et højresving.

En politisk turbo næres af magt og ære. Heldigvis, ellers var vi aldrig kommet ud af stedet. Erling er målrettet og tager sine kampe med omhu. I sygehus-sagen har han en vindersag. Følelserne fordufter igen. Og tilbage står, at den politiske arbejdsmand har fået sit navn i notesbogen over driftssikre soldater ? på spring ind i en ministerbil. Med turbo.

Venstre får ny leder. Anne Mette har sagt op i børnehaven. Anders gør snart det samme. Lyseblå stue står overfor udskiftninger. Lars Løkke bliver siddende ? men kun på pengekassen. Derefter bliver det Søren Gade eller Kristian Jensen, der får brug for ny turbokraft, som ikke lader sig lokke til akutopbremsninger ude i sognene. Turbo-Erlings acceleration er registreret.

Turbo-Erlings vindersag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce