Tuneserloven - en lov uden virkning


Tuneserloven - en lov uden virkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lovforslag

Op til jul havde vi travlt i Folketinget - blandt med at behandle regeringens lovforslag, der i folkemunde kaldes »tuneserloven«. Socialdemokraterne har ikke stemt for lovforslaget, fordi regeringens lovforslag ikke løser nogle af de problemer, der er fulgt i kølvandet på PET?s afsløring af mordplaner på tegneren Kurt Westergaard.

Da det kom frem, at den tuneser, der angiveligt planlagde at slå Kurt Westergaard ihjel, kunne bo og færdes frit i Kurt Westergaards nabolag, blev det klart, at vi har et problem med de danske regler og love. Tuneseren er administrativt udvist - men vi kan ikke sende ham ud af landet, fordi der er risiko for, at han er forfulgt i sit hjemland. Og vi kan ikke stille ham for en dommer med henblik på fængsling, fordi PET har brug for at beskytte sine kilder. Tuneseren er her på tålt ophold.

Der er altså behov for at finde en løsning, der er holdbar, har den rette virkning, og som giver den fornødne beskyttelse. Det lever regeringens lovforslag ikke op til. Selvom tuneserloven gennemføres, vil Kurt Westergaard stadig risikere at møde sin formodede drabsmand på gaden i Århus, og tuneseren vil stadig i realiteten kunne bo to kilometer fra tegnerens adresse en stor del af tiden.

Regeringen foreslår, at udlændinge på tålt ophold i Danmark fremover får skærpet meldepligt i Sandholmlejren og også skal overnatte i lejren. Det skal tuneseren allerede i dag. Kigger man forslaget igennem, viser det sig, at en udlænding på tålt ophold stadig kan undgå at opholde sig i Center Sandholm en tredjedel af årets dage. Man kan nemlig undlade meldepligten i weekender, ved sygdom, ved børnefødselsdage og ved ramadanen eller andre højtideligheder. Derudover kan man melde sig kl. 9 om morgenen og resten af dagen foretage sig, hvad man vil - eksempelvis besøge Århus.

Lovforslaget virker ikke. Til gengæld vil det ramme en række andre udlændinge på tålt ophold i Danmark, som på ingen måde er til fare for landets sikkerhed. Vi socialdemokrater synes ikke, det er rimeligt at skære alle over en kam på den måde.

I stedet burde vi finde en god og holdbar løsning på problemet med at formodede terrorister kan gå frit omkring. Vi kunne eventuelt finde inspiration i England, hvor man benytter husarrest og fodlænker til potentielle terrorister.

Tuneserloven - en lov uden virkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce