Tidligere byrådsmedlem: Attentat mod Stokkebækskolen


Tidligere byrådsmedlem: Attentat mod Stokkebækskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Arne Ebsen, Liste T, Nyvej 48, Ulbølle
Katrine Becher Damkjær
Debat FAA. 

Læserbrev: Siden skolestrukturen i 2010 blev ændret, har det nordøstlige område af vores kommune været udfordret og ikke mindst været en sten i skoen hos Socialdemokratiet, der ikke kunne forlige sig med, at de ikke fik lukket flere skoler.

Med valgsejren i 2017 måtte det igen forsøges, hvilket ganske usædvanligt fik borgmester Bo Hansen (S) til at sætte den nye skolechef i gang med et arbejde, der skulle resultere i en besparelse. Opgaven lå ellers hos Børne- og Ungeudvalget som en konsekvens af budgetbeslutnigen. En formulering i aftaleteksten, som alle med lidt kendskab til sagen, godt vidste indebar en ikke afklaret uenighed.

Aben sendte politikerne så videre til en ny skolebestyrelse, der med stor alvor og vilje forsøgte at løse den gordiske knude, som i årevis har blokeret for konstruktive løsninger på området. Som tidligere skolebestyrelsesformand Christian Søndergaard så rigtigt giver udtryk for, så kunne der enten være en fortsat ekstra tildeling eller bygning af en samlet skole. Det sidste ville imødekomme lærergruppen - det første lokalområdets befolkning. I den sejlads mellem Skylla og Charybdis skulle en nysammensat skolebestyrelse så navigere.

Udsigterne til to små indskolingsskoler i Gudbjerg og Hesselager og en amputeret skole i Gudme redder i første omgang stumperne, men holder løsningen på den lange bane? Efter Liste T's opfattelse ikke med de budgetter, skolen nu har udsigt til. Der er ikke midler til udviklingsarbejder, skal skolen eksempelvis også selv finansiere flytningen, og hvordan sikres, at der er lærerkræfter, der ser en udfordring i et forløb fra 0.-3. klasse i en lille lærergruppe?

Der er masser af uløste spørgsmål, som en frustreret lærergruppe står tilbage med. En vingeskudt skolebestyrelse, som politikerne har efterladt i et ingenmandsland, skal forsøge at løse en vanskelig opgave. Og børnene skal først og fremmest lægge ryg til at blive fragtet rundt over relativt store afstande. For ikke at tale om børnene i Gudme Børnehave, der efter et samlet forløb her, så skal splittes på to matrikler, som de ikke har relationer til.

Forløbet og beslutninger giver eksisterende, som nye frie skoler, alle trumferne på hånden i en tid, hvor folkeskolen i forvejen er udfordret. Det har ikke været kønt at følge fra sidelinjen.

Tidligere byrådsmedlem: Attentat mod Stokkebækskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce