Tak for besøget


Tak for besøget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Journalistik

ONSDAG DEN 14. JANUAR fik vi fint besøg på Restaurant Klosterstuen i Svendborg.

En journalist og en fotograf fra Fyns Amts Avis var blevet sendt i byen på en nærmest umulig mission; lav et eller andet om lørdagens drab på en 56-årig svendborgenser.

Den dræbte var gæst på mit værtshus samme dag, og derfor landede den dynamiske duo ved baren på Klosterstuen for at udfritte mine gæster og undertegnede om den myrdedes gøren og laden i timerne op til den tragiske begivenhed. Og for at fremskaffe stof til sit spinkle forehavende benyttede journalisten sig af et af de ældste tricks i bogen. Han smurte gæsterne med flere omgange øl for at få løsnet op for tungebåndene.

Resultatet af anstrengelserne kom i dén grad til at pryde hele avisens forside dagen efter; et rodet billede over syv spalter og en stort opsat artikel, som handlede om... ingenting og rygepolitik.

HVIS ØVELSEN GIK UD på at tegne et billede af den myrdede værtshusgæst, kan man roligt sige, at operationen mislykkedes, og at patienten døde, undskyld udtrykket. Hverken mine gæster eller jeg kunne bidrage med noget afgørende til signalementet, fordi ingen af os kendte manden særlig godt. Det bærer reportagen da også i høj grad præg af. Den er stykket sammen af lige dele almindeligheder og generaliseringer om folk, der har deres gang på værtshuse.

Til gengæld bliver vi ikke spor klogere på det menneske, som blev myrdet i lørdags. Vi får en sludder for en sladder om »typiske drab i kredse, hvor folk går amok i en rus af druk«, kombineret med en overskrift, som ikke bliver underbygget i selve artiklen. Resten af historien handler af en eller anden grund om regeringens rygepolitik. Den kan vi hurtigt være enige om at være uenig i, men hvad det har med en tragisk hændelse som et drab at gøre, er ikke gået op for mig.

DET ER HELLER ikke rigtig gået op for mig, hvad Fyns Amts Avis egentlig ville, da I besøgte os. Spørgsmålet er, om I selv ved det? Det må være tid til selvransagelse på redaktionen i Sct. Nicolai Gade. Når I har ransaget færdig, skal I være mere end velkomne på Klosterstuen. Og næste gang behøver I ikke at bestikke gæsterne med omgange ved baren. Vi vil meget hellere have, at I ved præcis, hvor I vil hen med den historie, I vil fortælle. Og ikke mindst, at I udviser bedre smag, næste gang I skriver om en drabssag. På gensyn og tak for besøget!

Tak for besøget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce