Tæt på de nærmeste


Tæt på de nærmeste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TÆNK, AT NOGEN vover at få børn. Alle erfaringer viser, at det er besværligt, dyrt, en livstidsdom og utaknemmeligt ? eller?

Nye undersøgelser tyder ifølge gratisavisen 24 timer på, at flere og flere unge vælger forældrene fra. De orker ikke de tætte og nogen gange belastende relationer. De, der kender en (for) godt, kan måske trække en ned. Så er det bedre med uforpligtende bekendtskaber. Det er blevet vigtigt at skabe sig selv, at definere sin egen eksistens uden belastende vidner. Og her må man sige, at mor jo nok kender ens gode og dårlige sider, hvilket kan være virkelig træls. Hertil kommer, at mange flytter mere og måske endda rigtig langt væk. Dette slider på relationerne.

NOGLE BØRN er nødt til at kappe båndene. Alkohol, stoffer og overgreb kan selvfølgelig være så alvorlige livsbetingelser, at et barn er nødt til at vælge forældrene fra. Men det kan endda være svært nok, for det er et meget tæt bånd ? på godt og ondt. Livet består ikke kun af behagelige sider, der er svære stunder og hårde odds for de fleste. Børn har i princippet ret til at kræve alt af deres forældre. På den anden side må de godt blive voksne i tide og erkende, at ufejlbarlighed er en sjældenhed. Alle forældre ved, at de har valgt forkert ind imellem over for deres børn, og de må leve med denne viden. Til gengæld for denne livslange skyldfølelse får man forærende den største glæde.

Mange har nok prøvet, hvor irriterende ens mor eller far kan være, når de blander sig og giver udtryk for undren over for det liv, man lever. Så er det nemmere at holde afstand eller helt afskære sig fra det, der er besværligt. En moderne løsning: Er der noget, der generer, så gør dig fri af det.

Og det kan være en behagelighed et stykke tid. Når livet går derudaf, man lever et aktivt liv med job, venner og masser af fritidsinteresser, fester og spas. Pinocchio-løsningen er nem: Der? ingen bånd, der binder mig ? hvor fedt.

MEN LIVET er så kort ? og pludselig kan det være for sent. For sent at få de historier, der kun kan komme fra ens nærmeste familie om en selv, for sent til at nærme sig og forsones, for sent til at børnebørnene kan få deres historie bagud. For en ting er sikker: En dag er det dejlige, besværlige og fantastiske liv slut. Spørgsmålet er bare hvornår. Som ung er man usårlig og godt for det. Men lev stærkt ? dø ung er og bliver en floskel. Næstekærlighed er nogen gange nemmere at praktisere, jo mere afstand der er, hvorimod det kan være svært at tilgive de fejl, de nærmeste har begået. Men tilgivelse og forsoning er vejen frem, selvom det kan være svært.

Så her skal lyde en opfordring til forældre og deres voksne børn: Løs op for knuderne, tag ansvar og kom tæt på dine nærmeste. De er den gave, du har fået gratis ? men de er kun til låns.

Tæt på de nærmeste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce