Sygehusdebat kører i ring


Sygehusdebat kører i ring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehusdebatten har kørt i ring de sidste par år. Til hvad nytte? Man har nærmest det indtryk, at den er stemningsbestemt. »Tak fordi jeg blev så godt modtaget. Tak for den dejlige mad. Og tak til plejepersonalet for kærlig pleje« Alle gode og velmenende tak fra patienter. Men er det nu nok til at flytte de alvidende politikeres stemme? Næppe. Man har en mening til man får en ny, har vi jo set for Hr. Bonnesens vedkommende. En god venstrepolitiker i lokalområdet, hvor han støttede Sygehus Fyn Svendborg. Men vupti og et spring til Christiansborg var nok til at ændre ham, så støtten nu går til det fremtidige OUH. Man tæller indbyggere på Fyn men glemmer øer og yderdistrikter. Men det betyder jo intet, for vi får helikoptere og præhospital behandling. Og Gentagelsens Nytte?? Dermed skal vi stille os tilfreds?

Lad os antage at akutfunktionen på Svendborg blev nedlagt. Lars »Uløkke« Rasmussens mor falder ved Hou og er ilde tilredt. Ambulancen i Rudkøbing er ude. Så skal man fra Svendborg (med lægeassistance) 45 km. snoede, smalle veje. Bagefter til OUH. 45+ 40 km. Det vil tage sin tid, Fantasi, men måske ikke helt uvirkeligt. Nej. Oprust Svendborg med kvalificeret læge og plejepersonale. Ikke som i dag, hvor man på skadestuen efter normal arbejdstid møder yngste lægehold. Ganske vist med bagvagt, der kan tilkaldes. De unge læger skal naturligvis over skadestuen, men med speciallæger ved siden. Så de kan få en kvalificeret oplæring. Det vil være værdifuldt for alle parter. Overlægerne bør ikke længere kunne sige ved planlagte operationer: »Jeg har opbrugt min operationskvote, så vi må vente til den eller den dag«. Det kan man blive mødt med i dag. Sygehuset har i dag meget dygtige hjertelæger og ortopædkirurgiske specialister for blot at nævne et par områder. Sikkert et tilstrækkeligt patientunderlag til at holde fast ved akutfunktionen. Herved kan en eventuel flugt af kvalificerede speciallæger imødegås. Specielt skammeligt, hvis den går til privathospitalerne, der lukrerer på christiansborgpolitikeres manglende indsigt i og evne til at styre sygehussituationen i Danmark. De er alle bosat så afstand til sygehus intet betyder. (Og så har man indtrykket af, at behandlere står på nakken af hinanden få lov til at gøre gavn. Åh, det var måske ikke fair at skrive.)

En sidste ting. Et opråb til skadestuens »gæster«. Tænk jer om inden I tager af sted. Meget kan klares hjemme med lidt snusfornuft. Sidst oplevede jeg en far med en dreng på omkring 5 år, der var faldet ind i en kommode og slået hovedet. Efter et par times venten fik han vasket panden for lidt blod og sendt hjem. Vi ældre har lært at vaske sår og lægge lidt forbinding. De yngre forventer alt klaret af det offentlige. Brug lægevagten til det. Lad Svendborg Sygehus bevare akutfunktionen med en god kvalificeret behandling.

Sygehusdebat kører i ring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce