Svendborg kommune svigter miljøet


Svendborg kommune svigter miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svin og møller

For få vindmøller og for mange svin. Det er resultatet for miljøet godt et år efter kommunereformen. Folketinget må overveje indgreb, hvis kommunerne ikke selv formår at tage betryggende hånd om miljøet.

Sagen fra Svendborg, hvor et snævert flertal i byrådet har givet lov til at udlede mere kvælstof i Det sydfynske Øhav, kunne tyde på, at kommunerne simpelthen er for små til at håndtere de komplicerede sager om udvidelser.

Med den nye husdyrlovgivning sidder kommunerne med det afgørende ansvar for at balancere hensyn til naturen og landbrugserhvervet, når det gælder udvidelser af svinebrugene. Beslutningen om at give lov til en svineudvidelse på 9000 svin ved Stenstrup viser, at nogle kommunalpolitikere bliver for fristet af lokale særinteresser og vennetjenester i stedet for at tage hensyn til miljøet.

Også når det gælder opsætning af vindmøller har kommunerne svigtet – også på Fyn. I slutningen af 90'erne blev der opstillet 600-700 vindmøller om året. Sidste år blev der kun opstillet 9 på landsplan. Udbygningen af vedvarende energi er simpelthen gået i stå.

Kommunerne bærer sin del af ansvaret for den manglende handling. Nogle kommuner gemmer sig bag ynkelige bortforklaringer, mens de skubber ansvaret for ren energi til næste generation eller nabokommunen.

Regeringen har også et medansvar. Den vil ikke bruge tilstrækkelig med penge på, at få møllerne opstillet på havet.

Undersøgelser viser, at borgerne gerne vil have møller – også i nærheden af, hvor de bor. Særligt hvis møllerne er ejet af lokale borgere i fællesskab. Hvis der skal opstilles flere møller, bør Folketinget derfor give kommunerne lov til at stille krav om, at nye vindmøller skal ejes af lokale andelshavere. Det vil give ny vind i vingerne for vindmøllerne til gavn for naturen.

Svendborg kommune svigter miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce