Svendborg kommune risikerer at miste 29 mio. kr


Svendborg kommune risikerer at miste 29 mio. kr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagpenge

Som led i finanslovsaftalen blev det med snævrest muligt flertal vedtaget, at kommunerne skal overtage udgifterne til arbejdsløshedsdagpenge. Der er sagt for og imod forslaget, men nu er beslutningen truffet, og det er det, vi skal forholde os til ude i kommunerne.

Når kommunerne via lovgivningen bliver påført øgede kommunale udgifter som i dette tilfælde, kompenseres de samlet set for de nye udgifter. Sker kompensationen, som den som oftest gør i sådanne tilfælde, over det generelle bloktilskud, vil en række kommuner komme til at miste endda meget store summer.

Andre kommuner kan se frem til at tjene på det nye kommunale engagement i dagpengeudbetalingen. Svendborgenserne kommer til at miste ? og vel at mærke miste stort, jf. beregninger foretaget af LO, står

Svendborg Kommune til at miste ikke mindre end 19 millioner kroner, svarende til 1.061 kroner pr. borger. I den anden ende af skalaen kan Vejle Kommune glæde sig over en nettofortjeneste på 93 millioner kroner.

Er det rimeligt, at kommunernes økonomi skævvrides på denne måde? Nej, det mener jeg ikke, og jeg vil derfor gerne slå til lyd for, at der findes en kompensationsmodel, der ikke flytter økonomi fra den ene kommune til den anden ud fra en fordelingsnøgle, der er bestemt af indbyggertal og ledighedsprocent. Vi har brug for en kompensation, der modsvarer de realiserede udgifter i kommunerne.

Sker det ikke, er der kun skatteborgerne i de ramte kommuner til at betale, og det er en uholdbar situation at kaste disse kommuner ud i ? kommuner, som i forvejen kæmper hårdt for at få den kommunale økonomi til at hænge sammen.

Svendborg kommune risikerer at miste 29 mio. kr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce