Svær madordning


Svær madordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnemad

I alle kommuner arbejdes der lige nu på højtryk for senest fra næste år at kunne tilbyde alle børn i daginstitutionerne et sundt måltid mad til frokost. Der skal indrettes eller renoveres køkkener og laves aftaler.

Politikerne er nødt til at huske på mange forskellige ting, når de træffer beslutninger om børnenes mad.

For Folketingets beslutning om at give alle børn i daginstitutionerne et frokostmåltid er umanerligt skævt. Der følger ingen penge med. Folketingspolitikerne har besluttet, at forældre skal betale. Plus sat en grænse for, hvor meget forældrene må betale mere. Sympatisk nok.

Men problematisk, når vi ser på konsekvenserne. Ud over at belaste forældrenes økonomi, rækker pengene slet ikke. Uanset om maden bliver lavet i den enkelte institution eller bliver leveret, koster det på budgettet.

For slet ikke at nævne den omkostning det har for børnene, hvis de ikke får det optimale måltid tilberedt til dem og sammen med dem i daginstitutionen. Så ungerne allerede fra de er små lærer, hvad god og sund hverdagsmad er og hvordan den tilberedes. Kun på den måde er det fælles sunde frokostmåltid med til at præge dem, så de har en større chance for at vokse op uden alskens livsstilssygdomme.

Børn er glade for en madpakke smurt med kærlighed af mor eller far. Det er der ingen tvivl om. Lige så godt er det, når børnene er med og maden lavet sammen med dem, som en del af den pædagogiske hverdag i daginstitutionen.

Vi vil gerne opfordre politikerne i kommunerne i vores region til virkelig at kridte skoene og stå fast på, at det skal være muligt at tilbyde vores børn ordentlig sund mad, mens de er i daginstitutionen, uden at forældrene eller de ansatte skal betale hele prisen.

Der er kommunalvalg den 17. november. Men det er såmænd ikke spor for tidligt at tage spørgsmålet op allerede nu. Maden til vores børn er da et oplagt emne for seriøse spørgsmål til vores politikere lokalt. Drop valgflæsket. Det er vi ikke interesserede i.

Men svar os helt seriøst. Hvilke perspektiver ser I, hvad vil I og hvordan vil I gøre det muligt?

Svær madordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce