Sundhedsforsikringer er et skråplan


Sundhedsforsikringer er et skråplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsforsikring

Af Pia Tørving, formand for HK/Kommunal Midt, Hybenvej 21, Odense S

n Flere af landets kommuner har ladet sig inspirere af den private sektor og tilbyder nu deres medarbejdere private sundhedsforsikringer. Det er en dybt foruroligende udvikling.

Uafhængige eksperter er enige om, at denne type forsikringer blot er ét blandt mange tegn på, at den danske velfærdsmodel er i opbrud og reelt under afvikling. Er det virkelig det, vi ønsker?

De skattefordele, der er forbundet med de private sundhedsforsikringer, skal efter min mening afskaffes, og det provenu, som staten hermed opnår, bør anvendes til at fastholde kvaliteten i det fælles offentlige sundhedssystem.

Det er svært at se rimeligheden i, at borgere uden mulighed for at tegne en sundhedsforsikring, skal være med til at finansiere selvsamme forsikring over skatten. Det gælder f.eks. ledige, pensionister og personer på sygedagpenge.

Det bliver ikke mindre urimeligt af, at en analyse fra AE-rådet netop har vist, at de private sygehuse fra 2002 ? 2007 har fået en overpris på for deres behandlinger på 463 mio. kr. Hvad havde det offentlige sygehussystem ikke kunnet udrette for samme beløb?

Lad os begynde med at afskaffe skattefradraget på sundhedsforsikringer og dermed skabe en mere retfærdig fordeling af sundhedsmidlerne ? en fordeling, der afspejler, at vi også fremover ønsker et stærkt offentligt sundhedssystem.

Sundhedsforsikringer er et skråplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce