Styr på bankerne


Styr på bankerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Redningspakke

Mens den ene finansskandale efter den anden rulles op, er regeringen nu på vej med endnu en redningspakke til bankerne på et trecifret milliardbeløb. Igen skal skatteyderne betale regningen for bankernes uansvarlighed. Der tales om beløb på mellem 10.000 og 20.000 kr. pr. dansker.

Socialdemokraterne har krævet, at staten får aktier for sit indskud og dermed plads i bankernes bestyrelser. Det er et fornuftigt krav, men det er langtfra nok. De private aktionærer vil stadig have et stort flertal i bankernes bestyrelser, og dermed vil staten være uden reel indflydelse.

Enhedslisten vil gå til forhandlingerne om redningspakken med det klare krav, at hvis skatteyderne skal indskyde kapital i bankerne, så skal det betinges af, at staten får den afgørende indflydelse i bankernes direktioner. Kun på den måde kan det sikres, at de penge, der indskydes, bruges til det, der er meningen, f.eks. lån til familier og små erhvervsdrivende, og ikke til nye finansielle og spekulative eventyr a la Stein Bagger.

Styr på bankerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce