Stats- terror


Stats- terror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gaza

Siden Staten Israel blev oprettet, har landets jøder været omfattet af stor sympati. Om det er dette faktum, der gør, at landets ledere mener, at de kan behandle landets arabiske minoritet, som det passer dem, er svært at vide. Det minder alt for ofte om dengang, der var apartheid i Sydafrika.

I den nuværende konflikt, er det vigtigt at holde sig for øje, at denne ikke primært handler om jøder mod arabere. Det er på den ene side en reaktionær israelsk regering, der råder over et uhyggeligt effektivt militært apparat; og på den anden side Hamas, en islamistisk reaktionær bevægelse, hvis militær er en dårligt bevæbnet guerilla-hær. Ofrene er civilbefolkningerne.

Imens forventningerne til lederne i Hamas om at tage hensyn til dette er begrænsede - også internationalt, er de israelske lederes kynisme skræmmende. Som situationen er for øjeblikket, kan jeg kun finde et ord for den israelske politik: STATS-TERROR! Pladsen i et læserbrev giver begrænsede muligheder for argumentation, så lad mig nøjes med at gøre opmærksom på tabstallene (18/1): 13 (tretten) døde israelere - 1203 (et tusind tohundrede og tre) døde palæstinensere! - over halvdelen kvinder og børn. Hertil utallige sårede. Man kan nogen gange få det indtryk, at visse israelske jøder mener, at de lidelser, jøder har været udsat for historisk, giver dem rettigheder, andre ikke har. Jeg har selv været vidne til israelske soldaters racistiske opførsel over for arabere på Vestbredden, og jeg kan frygte for deres handlinger i Gaza. De skal væk.

Det internationale samfund - Danmark inklusive - bør kræve, at Israel trækker sig betingelsesløst tilbage. Raketterne fra Gaza skal ikke undskyldes, men den israelske aggression sætter den nødvendige fredsproces så langt tilbage, at man kunne få en mistanke om, at det var en del af hensigten. Israelere har før vist, at de har lært af deres bødler: Vi må håbe, at hensigten ikke er »en endelig løsning«. Nu er det tiden med et internationalt pres mod den iaraelske regering, så Gazas befolkning igen kan leve normalt. Dette pres bør Danmark deltage i. Hvordan Israel skal kompensere for de tab, de har påført Gazas befolkning, må komme efter freden eller som en del af denne.

Stats- terror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce