Spændende debat i vente


Spændende debat i vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skat

For dem, som har haft tid til at høre/se pressemødet d.d. kl. 11, ligger det ganske klart, at udmeldingen ser ud til at være, at ca. 100.000 personer ligger over topskattegrænsen, og ca. 200.000 personer efter reguleringen er under topskattegrænsen - det er altsammen godt nok. Bemærkes må det dog, at det principielt er den del af den arbejdende del af befolkningen, som jobber i ikke indtægtsgivende jobs, hvad angår landets indtægter, snarere tværtimod; ikke at bebrejde nogen, for de er nødvendige, men set i sammenhæng med, at den store del af den arbejdende del af befolkningen skal kunne kapere den, er det nu nok for meget at tro på.

Et eksempel (ca. 1/3 del høster store skattelettelser, ca. 2/3 dele af den arbejdende del af befolkningen får så godt som ingenting i skattelettelse, og dem med mindre indtægter får i tilgift en grøn check på 700 kr.).

Der er lagt op til at man giver en smule med den ene hånd og rager fra 2/3-dele alt, hvad rages kan. Det hænger ikke sammen, set ud fra det synspunkt at mange af de 2/3-dele har deres indtægter i forbindelse med job, som skaber værdier til landet. De må gå i røg, støj og møg hver eneste dag i arbejdstiden, selv om miljøforholdene er bedret igennem de seneste år, så er indtægtsforskellen på Jørgen Hattemager og direktøren blevet for stor, når skatten er trukket. Hvis den brede del af befolkningen vil kapere den, skyldes det den sædvanlige træghed, og med ordene: Det bliver aldrig anderledes, vil man måske tage til takke med ingenting.

Modsat er det da spændende at følge de næste dages debat om, hvad de enkelte partier mener om den fremlagte skatteomlægning, måske kan det føre til, at den brede del af befolkningen ser lyset og siger: Nok er nok. En god ting er dog, at skatterne er holdt i ro, og det skyldes sikkert Anders Fogh Rasmussens faste holdning på det område, ellers ligner det en god gedigen socialdemokratisk skatteomlægning, men hvad, det er jo også Karsten Koch, som står fadder til den, plus at de Konservative har fået deres mærkesag på bordet med hensyn til nedgradering af topskatten, alt andet lige er det da herligt, at udspillet er, at bundgrænsen hæves.

Spændende debat i vente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce