Sort skærm at foretrække


Sort skærm at foretrække

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SÅ BLEV DET overstået ? både Melodi Grand Prixet i Herning og VM i herrehåndbold. Fantastisk egentlig så meget omtale og så mange spaltemillimeter sådan to begivenheder kan generere, og egentlig er det også fantastisk så mange fjernsynstimer, der bliver brugt på de to sendeflader.

Grand Prixet var, som den slags åbenbart skal være: En masse mennesker, der mødes i en hal et eller andet sted i Danmark og råber og skriger og hujer og hejer, så snart værten eller værtinden siger noget. Eller så snart en af sangerne har været på scenen og leveret varen ? altså deres vare, for nogen kvalitetsvare var der som sådan ikke tale om. Musikken og sangnumrene er stereotype, ensartede, næsten ligegyldige, og sceneshowet er så inderligt uinteressant, at det får mig til at længes efter min barndoms underholdningsshow med Otto Leisner eller de gamle programmer på NDR med fællessang og Zum blauen Bock.

DET ER, SOM om nogen har tænkt, at »nøj, hvor skal vi altså være smarte og moderne«, og så har man mere eller mindre slukket for alle projektører på scenen. Og sådan har det været de seneste par år, det har været som at famle i blinde at se den person, der synger sangen. Okay, »det er musikken, det handler om, så sceneshowet er for så vidt ligegyldigt«.

INGEN KAN TAGE den slags udsagn alvorligt, for hvis det ikke var for sceneshowet, så ville der heller ikke i år være en eneste sang, der var værdig til at sende videre. Og det var der måske heller ikke alligevel. Men hvad jeg ikke forstår, er, hvorfor der skal være så mørkt på scenen? Kan nutidens sangere ikke »performe« i lys, eller er der mørkt på scenen for, at vi publikummer ikke skal se, at sangerne faktisk er flove over deres musik og deres præstation?

MÅSKE VINDER DK i Moskva til maj, det ved vi ikke, men vi ved, at DK ikke vandt i Kroatien. Det her jeg læst mig frem til, for jeg havde sort skærm, da semifinalen blev sendt i søndags. Og det har jeg faktisk hele tiden, for jeg har ofte kun min computer til at vise fjernsyn på, og det gør TV2 ikke. DR sender deres programflade på nettet synkront med i fjernsynet, så jeg kan altid se DR, men TV2 gør ikke ? heller ikke, selv om jeg betaler til dem via min teleafgift, eller hvad den hedder. Jeg kan selvfølgelig betale en gang til og få adgang til TV2, men jeg kan ikke se live-tv på TV2.

EGENTLIG HAR det irriteret mig i længere tid, for jeg betaler for at kunne se TV2, men de er ligeglade, de svarer ikke på henvendelser om problemet. Selvfølgelig, havde jeg nær sagt, for »hvorfor kan folk ikke bare købe sig et fjernsyn eller en antenne og så bare holde kæft« ? hvorfor skal det være så besværligt? Hvis vi nu alle gjorde, som der blev sagt, så ville det hele være lettere. Og ja, det ville det, men lige så kedeligt som Grand Prix på DR. Måske er sort skærm faktisk at foretrække.

Sort skærm at foretrække

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce