Skattefarce


Skattefarce

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skattereform 2

Skattekommisionens arbejde viser at formanden Carsten Koch er den eneste af kommisionens medlemmer, som har fået sat kraftigt fingeraftryk på resultatet af et års arbejde, et lapperi der ikke har reformeret andet end lidt flytteri, som udelukkende tilgodeser dem med de store indtægter og folk som bor i lejeboliger. Alle på overførselsindkomst og lavtlønnede har intet ud af skattelapperiet som på sigt koster disse grupper flere midler end de er tilgodeset med, specielt dem som bor i ejerboliger, når man tager de grønne afgifter med i beregningerne.

Det ses med al tydelighed, at det er de bredeste skuldre, som skal bære byrderne af ca. 900.000 personer på overførselsindkomst og ca. 1 million som arbejder i lavtlønsområdet plus unge i langvarige uddannelser, som strækker sig ud over 4 års grænsen, i alt ca 2,2 millioner personer som kommisionen lægger de største skattebyrder på set i forhold til deres økonomiske formåen, det er ikke skattekommisionen værdigt at formulere en omlægning af skatterne som forskelsbehandler befolkningen til A og B mennesker, ufatteligt at kommisionen har brugt et helt år på det.

En skattereform må forstås som en omlægning af skattesystemet derfor må skattesystemet gennemgå en forenkling, så almindelige mennesker kan finde ud af deres skattebyrde/opgørelse uden at have en statsvidenskabseksamen. For at afhjælpe det bør der indføres en højere bundgrænse for alle og tilpasset så den løfter personer på overførselsindkomster ud af skattesystemet f.eks. 120.000 kr. pr.år (det fritstiller samtidig en del offentlige administratorer til andre gøremål) tilskud og fradrag bør fjernes og en indførelse af bruttoskat på hvad man tjener ud over bundgrænsen kunne f.eks. være 25% op til en million og derefter gradueret opad til max 50% alt efter indtjeningens størrelse over en million, det betyder at man kommer til at betale skat efter evne og vil tillige være i stand til at betale sine boligudgifter/brugerbetalinger/grønne afgifter uden at modtage tilskud eller fradrag for renter (i tilgift mister mange lysten til at udføre sort arbejde).

Jeg er udmærket klar over, at ingen politiker uanset partifarve har mod til eller tør foreslå en så voldsom forenkling af det efterhånden knudrede og utålelige skattesystem vi har.

Med håbet om, at politikerne engang får så meget mod, at de tør et skattesystem som virkelig bliver en reform til mere ligelig fordeling af skattebyrderne forbliver jeg.

Skattefarce

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce