Sidste salgsdato


Sidste salgsdato

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

23. oktober. 23. oktober. 23. oktober– Jeg hiver den ene pose efter den anden ned fra brødreolen i Brugsen – og ved pose nummer fire bærer min indsats omsider frugt: 25. oktober, står der på posen med gulerodsboller. Så har vi da en chance for at få det spist, inden det mugner (og hvis man skal tro alle skrækhistorierne, så kan man jo blive både blind og lam af at sætte tænderne i et stykke muggent brød!). Da jeg høfligt og civiliseret og med stor omhyggelighed har sat de tre ældste poser brød tilbage på hylden, vender jeg mig om mod min vogn – og kigger direkte ind i øjnene på en mand, som står og betragter mig. "Er du ved at rydde op?", spørger han undrende efter at have set mig hive den ene brødpose efter den anden ud fra hylden – for derefter at sætte de fleste poser tilbage igen.

Jeg forklarer ham hurtigt, at personalet altid stiller de friske varer bagest i håbet om, at kunderne så skaffer dem af de med ældste varer først. Men at jeg naturligvis gerne vil have de nyeste varer! "Nåeh!", lyder det accepterende fra manden.

Lidt senere, da vi igen mødes ved køledisken, kigger han på mig med et glimt i øjet og siger "Jeg håber da ikke, at det gælder i alle livets forhold?!", og jeg må grinende forsikre ham om, at jeg skam ikke skifter min mand ud i tide og utide, og at barnet heller ikke ryger ud i tilfælde af en "ny og friskere" udgave!

Men hvordan er det nu lige med begrebet alder? Og sidste salgsdato?

Da jeg var yngre, var jeg eksempelvis fascineret af ældre mænd, fordi jeg synes, at de jævnaldrende var nogle drengerøve. Mens jeg i dag er lykkelig for at være blevet gift med en af disse såkaldte drengerøve! Faktisk siger de kloge, at vi kvinder bør finde os en mand, som er fire-fem år yngre end os selv, fordi vi så statistisk lever lige længe. Oven i hatten siger eksperterne også, at vi som kvinder bør få vores børn i en langt tidligere alder, end tilfældet generelt er i dag. Mens man som karrierekvinde får lidt mere pondus med alderen – men dog helst ikke SÅ meget pondus, at man tilhører gruppen af det grå guld.

Heldigvis er jeg så privilegeret, at jeg NATURLIGVIS stadig ligner en på 17!! Men hvis man nærlæser min dåbsattest, viser det sig dog trods alt, at der er løbet nogle år på cv'et siden teenageårene – og sandheden er faktisk, at jeg nyder at blive ældre og at den livserfaring, som netop kommer med alderen, har styrket min tro på, at jeg er en god mor, en god journalist og et forholdsvis godt menneske–

Men uanset alderens goder, så gider jeg altså ikke sidde derhjemme ved morgenbordet med en pose mugne gulerodsboller, og derfor vil mine med-kunder i Brugsen fortsat kunne se mig stå og hive brødpose efter brødpose ned fra hylderne, indtil datoen stemmer.

Så ja, sidste salgsdato har altså sin berettigelse i nogle af livets forhold.

Sidste salgsdato

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce