Regeringen svigter de ældre


Regeringen svigter de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialpolitik

Endnu engang løber den borgerlige regering fra deres løfter. Denne gang drejer det sig om at sikre de ældre ordentlige boligforhold. En rapport viser nu, at over 2000 ældreboliger er i så ringe stand, at de for længst skulle være udskiftet med en nyere model. Samtidig har over 6000 ældreboliger ikke enten toilet, bad eller køkken. Alligevel mener Karen Jespersen at udviklingen går i den rigtige retning og at der ikke er grund til at skride ind. Dette er jeg lodret uenig i. Jeg mener det er helt uacceptabelt, at ældre mennesker fortsat lever i usle og utidssvarende boliger. Der er desværre ikke kun problemer med dårlige boliger, der er også problemer med antallet af boliger.

Alt for mange ældre venter langt over de tilladte to måneder, før de får stillet en bolig til rådighed. Så samlet set ser det rigtig skidt ud for de ældre, når det kommer til deres boligsituation. Det er politikernes ansvar at sikre de ældre en ordentlig alderdom under værdige forhold og her har regeringen i den grad svigtet. Det kommer desværre ikke bag på Socialdemokraterne, der længe har prøvet at få regeringen til at gøre noget ved problemet. Den socialdemokratiske kreds i Middelfart kom allerede i sommeren med et udspil med forslag til hvordan man kan forbedre forholdet for de ældre, så de får en god og værdig pensionisttilværelse. I det forslag findes en lang række ideer, om hvordan man kan forbedre boligsituation og på den måde løfte de ældres livskvalitet.

Udover at sikre de mest basale ting som at sikre tidssvarende og anstændige boliger, lægger vi også vægt på, at ældreboligerne også skal være med til at sikre et socialt og trygt liv for de ældre med fx nem adgang til offentlig transport, at huslejen ikke skal æde hele folkepensionen, at der skal være gode og tilgængelige aktivitetstilbud i nærheden og botilbudene skal have forskellig karakter, da ældre såvel som alle andre har forskellige behov og ønsker. Vi mener, at nøgleordene for fremtidens boligform skal være nærhed, netværk, tryghed og indflydelse, så vi kan sikre de ældre en både tryg og aktiv alderdom.

Regeringen svigter de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce