Politisk hævn


Politisk hævn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsmarkedsudvalg

Flere kommunalbestyrelser rundt omkring i landet, også på Fyn, overvejer at nedlægge deres arbejdsmarkedsudvalg. Det vil være en rigtig dårlig idé, hvis det sker.

I forbindelse med finanslovsaftalen 2009 var finansminister Lars Løkke Rasmussen sur over, at det ikke lykkes ham at få forringet dagpengesystemet. Det skulle nogen så bøde for. Og det blev så over natten besluttet at kommunalisere beskæftigelsespolitikken. Der var ikke skyggen af faktuel begrundelse herfor. Ingen evaluering, hvor arbejdsmarkedets parter er blevet hørt. Så derfor ser jeg det som et ønske om politisk hævn fra ministerens side.

Denne forhastede og ukloge kommunalisering betyder, at arbejdsmarkedsudvalgene bliver endnu mere væsentlige i den politiske proces i kommunerne. Ikke mindst i samarbejdet med det lokale beskæftigelsesråd om blandt andet beskæftigelsesplanerne m.m. Arbejdsmarkedspolitikken er borgernes vej til uddannelse og arbejde. Det er ligeledes her, hvor indsatser i forbindelse med sygedagpenge og hele det rummelige arbejdsmarked kommer ind. Det er så vigtig en politisk platform, som vi ikke blot skal overføre til Økonomiudvalget, hvor det politiske fokus er et helt andet.

Som formand for LO Odense og medlem af arbejdsmarkedsudvalget kan jeg kun anbefale kommunalbestyrelserne at fastholde arbejdsmarkedsudvalgene.

VKO?s kommunalisering har skabt en ny situation for arbejdsmarkedspolitikken i kommunerne.

Derfor er der behov for at kommunalbestyrelserne fastholder arbejdsmarkedsudvalgene.

Politisk hævn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce