Opret lokaludvalg på småøerne


Opret lokaludvalg på småøerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvikling

Beboerne på de danske småøer bør være opmærksomme på deres muligheder for selv at styre udviklingen på deres ø, så udviklingen ikke i realiteten bliver til en stille afvikling.

Livet på de danske småøer udgør en vigtig værdi for Danmark. Uden det mister vi en brik i den mangfoldighed, der gør Danmark til noget særligt. Vi bør sikre en fremtid for de danske småøer med et blomstrende erhvervsliv, ordentlig færgedrift, lægebetjening, gode forhold for børnefamilier og uden faldende befolkningstal.

Derfor er det af yderste vigtighed, at øboerne er bevidste om mulighederne for at tage udviklingen i egen hånd. Der er mulighed i den danske lovgivning for at kommunalbestyrelserne kan oprette lokaludvalg eller underudvalg, der kan tage sig af specifikke områder. Disse udvalgs kompetencer skal dog gå igennem kommunalbestyrelsen og opgaver til selvstændig varetagelse for et lokaludvalg skal godkendes af velfærdsministeren.

Opgaver et lokaludvalg kan varetage kan eksempelvis være på folkeskoleområdet eller administration af forskellige puljer fastsat af kommunalbestyrelsen eksempelvis på kultur- og fritidsområdet.

Øboerne bør derfor overveje mulighederne for at oprette et lokaludvalg, der i samarbejde med kommunalbestyrelsen kan tage ansvaret for udviklingen på deres ø, eller hvis der findes et ø-udvalg, hvordan dette styrkes.

Opret lokaludvalg på småøerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce