Også statens problem


Også statens problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

A-kasser

I mandagens leder mener avisen, at det ikke er statens problem, at mange ikke er medlem af en A-kasse og fejlagtigt tror på automatisk kontanthjælp, hvis de skulle blive sagt op. I den situation vil de uden arbejdsløshedsforsikring være henvist til at sælge hus og hjem, før de måske kan få kontanthjælp. 10.000 kr. på kontoen og en ægtefælle med en løn på kr. 28.000 sætter dog også stopper for kontanthjælp. Der er tale om fatale konsekvenser for den enkelte.

Vi står i dag med et 100 år gammelt a-kassesystem, som de unge vælger fra, fordi det ikke dækker deres behov for et sikkerhedsnet med en tidssvarende dækning ved ledighed kombineret med en hurtig, aktiv hjælp til hurtigt at komme i job igen. Som medlem af en a-kasse er man selvfølgelig lidt mindre sårbar i den situation, men for a-kassemedlemmer har det også store konsekvenser at blive ledig med en understøttelse, der kun er en brøkdel af en arbejdsindkomst. For mange er en dækning på 15.708 kr. helt utilstrækkelig.

Mangel på arbejdskraft og troen på at man med lethed kunne finde et nyt job, kombineret med den lave understøttelse, er grunden til, at 1/3 del af arbejdsstyrken i dag står uden økonomisk sikkerhedsnet i tilfælde af ledighed. I Frie Funktionærer mener vi, at et moderne a-kassesystem skal være så fleksibelt, at man kan vælge en højere dækning i en kort periode. Derfor har vi valgt, som den første fagforening, at tilbyde en fuld lønsikring, så man kan sikre sig 80 pct. af sin nuværende løn op til 30.000 kr. pr. måned efter kun seks måneders medlemskab. Et 100 pct. privatfinansieret tilbud, som vi giver, fordi vi har gode erfaringer med hurtig genplacering af ledige.

Jeg mener, vi bør modernisere det nuværende a-kassesystem, så vi får et mere fleksibelt system, der giver den opsagte mulighed for at koncentrere sig om at komme hurtigt i job igen uden samtidig at skulle bruge kræfter på, om hus og bil skal sælges for at klare en kortere ledighedsperiode.

Også statens problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce