Øvelse gør mester


Øvelse gør mester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsvæsenet

LIGE NU KAN et af de mest aktuelle emner på sundhedsdagsordenen siges med et ord: Sygehusinvesteringer. Regeringen har over de næste 10 år afsat 25 mia. kr. til at skabe en helt ny sygehusstruktur i Danmark. Det er en investeringsramme helt uden fortilfælde i det danske sundhedsvæsens historie. Det betyder, at vi nu tegner stregerne for fremtidens sundhedsvæsen.

Vi skal have ét sammenhængende sundhedsvæsen i Danmark. Nok har vi i dag fem regioner med ansvar for sygehusdriften, men vi skal ikke have fem parallelle sundhedsvæsener. Det er vigtigt, at vi bevarer det samlede overblik på tværs af regionsgrænserne, så behandlingerne udbydes der, hvor det giver mening for den enkelte patient.

Øvelse gør mester. For hvis uheldet er ude, og du skal behandles for kræft eller en anden kompliceret sygdom, skal du være sikker på, at den rette ekspertise og rutine er til stede. Det er alle eksperter enige om. Vi skal derfor skabe større enheder, hvor vi bruger lægernes og sygeplejerskernes kompetencer og erfaring bedst muligt. På den måde redder vi flere menneskeliv og føjer flere gode år til livet.

SPECIALISEREDE afdelinger kræver de rette fysiske rammer. Ro, lys og god logistik giver vilkår for en bedre behandling, større patienttilfredshed og en større trivsel blandt medarbejderne. Og det øger også produktiviteten. På det moderne Medicinerhus i Aalborg er produktiviteten øget med ca. 10 procent siden 2005, mens antallet af hospitalsinfektioner er faldet med 18 procent. Det er tal, der er til at forstå.

Men øget specialisering kræver også øget koordinering. Inden sommerferien kommer Sundhedsstyrelsen med faglige udmeldinger for specialeplanlægning. Så skal vi til at samle kræftbehandlingen, hjerteoperationerne og den komplicerede kirurgi, der hvor det giver bedst mening for behandlingen. Kun på den måde får de nye fysiske rammer et nyt og forbedret indhold. Meningen er, at vi skal have mere af det bedste, ikke mere af det samme.

Tryghed er kodeordet, når det kommer til fremtidens sundhedsvæsen. Vi skal have tryghed for, at lægerne ved, hvad de gør, når vi skal behandles. Og vi skal have tryghed for, at hjælpen kommer i rette tid. Derfor skal de moderne sygehuse og den øgede specialisering ikke stå alene.

VI SKAL SAMTIDIG udbygge de nære sundhedstilbud. Det kan være lægehelikoptere og lægebiler, der hurtigt kan komme ud til patienten og igangsætte behandling og pleje inden indlæggelse. Det kan også være større og mere tilgængelige lægecentre og skadesklinikker i nærområderne, der kan tage sig af de ukomplicerede sager. Vi skal tegne et nyt og mere komplet Danmarkskort, hvor der er et fintmasket net af sundhedstilbud, uanset dit behov og uanset hvor du bor i landet.

Øvelse gør mester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce