Nej, vi bruger ikke pengene rigtigt


Nej, vi bruger ikke pengene rigtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn og unge

LISE LOTTE TILSTED spørger sig selv - i et indlæg i Fyns Amts Avis den 24. februar - om pengene bruges rigtigt i Svendborg Kommune.

Svaret må være: Nej, pengene bruges ikke rigtigt, men der er mulighed for at ændre prioriteringerne, så pengene fremover bliver brugt rigtigt.

Det er glædeligt, at det er gået op for Lise Lotte Tilsted (V), at der må gøres noget.

Endnu mere glædeligt er det, at det endelig er gået op for Lise Lotte Tilsted (V), at det er vigtigt at forebygge ved en tidlig indsats over for de børn, der har behov for hjælp. Primært af hensyn til børnenes tarv og trivsel, men det vil så sandelig også få positiv indflydelse på kommunens økonomi.

Socialdemokraterne har længe udtrykt bekymring for de løbske udgifter på B&U-området, og vi har flere gode bud på hvordan vi forebygger ved en tidlig indsats:

l Styrk dagplejen i stedet for at udhule og reducere den, sådan som man er vej til i Svendborg Kommune. Dagplejen er små velfungerende enheder med pasning i trygge hjemlige rammer, og det er lige præcis det, mange små udsatte børn har brug for.

En undersøgelse foretaget i 2008 viser, at små børn med særlige behov trives meget bedre i de nære, trygge hjemlige rammer hos en dagplejer, end de gør på stuer med mange børn i store institutioner.

l Undlad at spare på de pædagogiske tilsyn hos dagplejerne, sådan som forligspartierne med Venstre i spidsen har gjort i budget 2009. Igennem de pædagogiske tilsyn er der ? på et tidligt tidspunkt - mulighed for at »spotte« de børn der måtte have behov for øget omsorg og støtte.

l Undlad at reducere antallet af psykologer i PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning). Det betyder ventetider på op til 6 mdr. for at komme til at tale med en psykolog. Det er da uholdbart, hvis man har observeret et barn, der har behov for bistand og det kan få store konsekvenser for barnets udvikling senere.

l Undlad at reducere antallet af specialpædagoger. Det betyder færre støttetimer til før-skolebørn med behov for særlig indsats og støtte. Konsekvensen er, at de berørte børn må vente længere på at få den støtte de har brug for med stor risiko for, at det vil påvirke barnets udvikling i negativ retning.

Det lyder flot, når Lise Lotte Tilsted (V) taler om tidlig indsats, men der er ikke meget handling bag ved ordene, når forligspartierne, med Venstre i spidsen, reducerer dette års budget voldsomt på lige præcis de områder, der handler om tidlig indsats og hjælp til børn med særlige behov.

Nej, vi bruger ikke pengene rigtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce