Nej til forringelser


Nej til forringelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SU

Overalt i landet er der demonstrationer mod regeringens skattekommission, som vil skære SU?en på de videregående uddannelser, så man max. kan få den i fire år.

Konsekvensen vil blive, at studerende der tager en uddannelse der er nomineret til mere end fire år, vil skulle tjene en del penge til leveomkostninger de sidste studieår eller låne penge. Jeg støtter disse protester. Alle skal have mulighed for at tage en uddannelse uanset baggrund. En gennemførelse af forslaget vil øge den negative sociale arv, så kun velstillede kan færdiggøre deres uddannelse. Det vil især blive svært for forældre at gennemføre uddannelsen. Der er ikke kun tale om universitetsuddannelser, fx. vil en studerende, der tidligere har læst et år på pædagoguddannelsen og derefter fortryder, mangle et års SU på læreruddannelsen.

Vil regeringen ikke lade unge kunne fortryde et valg? Har vi råd til i et videnssamfund, at mange studerende på universitetet vil stoppe efter deres bachelor og i stedet tjene penge? Forestillingen om at SU-forringelser vil medføre at unge hurtigere gennemfører deres uddannelse er en misforståelse. I 1970erne og 1980erne før SU-reformen blev studerende tvunget til at optage store lån, hvilket medførte at tusindvis blev fanget i en gældsfælde og mange blev forsinkede pga. øget erhvervsarbejde. Bare fordi man har gennemført en videregående uddannelse er det ikke ensbetydende med høj indtægt, det kommer an på stillingsbetegnelse om man bliver ansat i offentlig eller privat sektor.

Nej til forringelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce