Nedprioriteret EU-valg


Nedprioriteret EU-valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mediesvigt

Om kun halvanden måned er der valg til EU-Parlamentet. Men det er der kun meget få danskere der ved, viser en opinionsundersøgelse som Europa-Parlamentet har lavet blandt 26.000 europæere - herunder over 1.000 danskere. Faktisk er kun hver sjette dansker klar over, at der overhovedet skal stemmes til EU i løbet af i år ? nærmere den 7. juni.

Over halvdelen af danskerne siger at de ikke interesserer sig for afstemningen.

Valgdeltagelsen er faldet støt siden 1999. Og det er en smule underligt, da man ellers kunne forestille sig, at borgerne havde interesse i netop parlamentet, som er det eneste folkevalgte organ i EU.

Som en af kandidater der opstiller til EU-parlamentsvalget er det mærkværdigt at der ikke er fokus på dette valg ? også fra mediernes side der ser ud til at have nedprioriteret dette valg. Det er både en manglende mediedækning og nok EU-politikernes manglende evne til at kommunikere, hvordan politikken i EU påvirker vores hverdag.

Jeg mener faktisk, at jeg som EU-kandidat har været og er aktiv. Vi er bl.a. på gaderne for at informere borgerne om valget og så fortsætter det de følgende uger til valget den 7. juni.

For flere uger siden var vi på biblioteker for at lægge materialer ud, men her var der nogle biblioteker der mente at det først skulle udlægges til borgerne en uge inden valget. Det er svært når selv et bibliotek ikke ser vigtigheden af at informere om kandidaterne det opstiller til EU-parlamentet.

Nedprioriteret EU-valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce