Når isen smelter


Når isen smelter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljø

Den globale opvarmning betyder, at isen smelter på polerne samt i Grønland, Sibirien og det nordlige Canada.

Isen har i flere tusind år, været med til at afkøle luften, så vi har haft et klima, der har givet gode vækstbetingelser for mennesker, dyr og planter på jorden. Når isen forsvinder stiger temperaturen. Ingen ved hvor meget. Foreløbige målinger viser, at temperaturen er steget nogle ganske få grader, men det er alarmerende, for det er sket i løbet af nogle få årti.

Meteorologerne er uenige om konsekvenserne. Vore efterkommere får nok at slås med: Jordens opvarmning kan nogle steder stige så meget, at det bliver ulideligt for mennesker at leve der. Dette vil medføre, at mange millioner må flygte på grund af tørke, medens andre millioner må flygte på grund af store oversvømmelser, hvis alt isen på polerne er smeltet.

Isen har været garant for livet på store dele af kloden. Temperaturstigningen er desværre kommet for at blive, og isen vil fortsætte med at smelte. Noget skal gøres for at mindske isen i at smelte.

Danske forskere har opfundet et nyt filter, der kan påmonteres skorstene og dermed rense luften fra de tusindvis afosende kulkraftværker og industriskorstene.

Denne opfindelse bør sættes i produktion og sælges til Kina, Indien og USA, som er nogle af de lande, der med afbrænding af kul og olie er de værste syndere til at varme jorden op.

Har landene råd til det? Svaret er: Jordkloden har ikke råd til at lade være! Det kan fremover gøre livet bedre at leve for mange millioner mennesker, da sådanne opfindelse vil medvirke til at mindske yderligere opvarmning af jordkloden.

Når isen smelter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce