Momsen belaster foreningers indkøb


Momsen belaster foreningers indkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regelsæt

Jeg er ikke tilhænger af differentieret moms, men jeg synes, at vi skal se nærmere på, hvordan vi får offentlige støttekroner til at række til mere, når kommunernes tilskud lægges i hænderne på f.eks. foreningslederne. Der er mange eksempler på ordninger, der giver fradrag for betalt moms. Jeg kan nævne freelance kunstnere og journalister, der som enkeltpersoner kan føre et momsregnskab, hvor ind- og udgående moms holdes op imod hinanden, og kun forskellen skal erlægges eller modtages retur fra Skat.

Jeg kender aktive foreningsledere, der gerne ville kunne anskaffe flere effekter til foreningens drift, end tilfældet er, når der lægges moms oven i varernes grundpris. Hvis en idrætsforening modtager kr. 30.000 kr. til køb af redskaber, får den principielt ikke noget for de sidste kr. 6.000, som udgør momsen. Hvad kan vi gøre ved det?

Der bør kunne skabes en simpel ordning, hvor foreningen en gang om året dokumenterer - med en revisorpåtegning - at der er erlagt moms ved køb af »driftsmidler«. Jeg kan godt forestille mig et modargument, som siger, at en sådan ordning er bureaukratisk, og derfor er det vigtigt, at indrapporteringen gøres elektronisk og dermed simpel for både foreningerne og Skat.

Vores tusindvis af foreninger er samfundsbærende og vigtige for demokratiet. Vi skal derfor sikre, at de mange støttekroner, kommunerne udbetaler, kan sikre os optimale vilkår for medlemmerne, forvaltet af foreningens ansvarlige ledere på en tillidsfuld måde.

Lad os vise storsind på dette område og opstille nogle simple regler, der giver foreninger, der har behov for »driftsmidler«, en form for »momsfritagelse«.

Momsen belaster foreningers indkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce