Mit livs længste 15 minutter


Mit livs længste 15 minutter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehus og affolkning

Hvis Svendborg Sygehus nedlægges som akutsygehus med skadestue og fødselsafdeling, vil det få stor betydning for mennesker, der bor i Svendborg-området og på øerne, og folk, der overvejer at flytte dertil. Unge par, der overvejer at stifte familie, vil for manges vedkommende tænke sig om en ekstra gang, hvilket på lang sigt kan få befolkningsantallet til at falde i området. Juhl-udvalgets anbefaling om at nedlægge Svendborg som akutmodtagelse kan have sine grunde set ud fra medicinsk ekspertviden, men hvis man ser på den langsigtede udvikling af de spredt befolkede områder på Sydfyn, må der findes en løsning, der kan få mennesker til at føle sig trygge.

De fleste mennesker oplever kun at sætte et barn i verden to gange i løbet af deres liv, men det er skelsættende begivenheder. Tanken om at være over en times kørsel fra fødselsgangen er ikke rar, hvis turen eksempelvis startes på Langeland.

Selv regnede jeg i sin tid på, om det ville tage 10 eller 15 minutter at nå frem. Og det var de længste 15 minutter i mit liv. For mange vil der være utryghed forbundet med stor afstand til en fødselsafdeling. Diskussionen om sygehusstrukturen handler altså ikke udelukkende om, hvad der praktisk kan lade sig gøre og hvilke medicinske specialer, der skal samles hvor. Disse ting er vigtige parametre, men det er også vigtigt, at man overvejer de følger, det kan have for den demografiske udvikling i yderkantsområderne på Sydfyn, hvis man lukker Svendborg som akutsygehus og fødselsafdeling.

Den fortsatte udvikling af yderkantsområderne handler om erhvervsudvikling, kulturliv og trafikpolitik, men i høj grad også om, hvorvidt nye og gamle borgere føler sig tilpas med det sygehus, de er tilknyttet, og den afstand, der er til det.

Mit livs længste 15 minutter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce