Ministerens kvaksalveri


Ministerens kvaksalveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygemeldte

Ifølge »24 timer« Pønser regeringen med beskæftigelsesminister, Claus Hjorth Frederiksen som initiativtager, på at lave endnu et »tilbud, kommunerne, og dermed de syge ikke kan afslå«.

Der er tale om, at kommunerne skal aktivere alle langtidssygemeldte mindst 10 t. ugtl. Fra og med 9. uge, hvorved sygedagpengene refunderes med 65 procent, hvorimod der kun refunderes 35 procent for ikke aktiverede.

Det påpeges, at man som sygemeldt sjældent er diagnosticeret inden 9. uge, og altså herved kan risikere at forværre sin lidelse ud over det rimelige.

Nu er det jo sådan, at det tilkommer lægerne at diagnosticere og behandle syge og tilskadekomne, og den, der foretager lignende uautoriserede handlinger, er at betegne som drivende kvaksalveri, her er det særlig grelt, idet motivet for ministeren ikke er at hjælpe de syge, men at spare penge - derfor må ministeren tænke sig om en gang til, inden han foretager sig flere tiltag i retning af tvangsmæssige »økonomiske incitamenter« overfor kommunerne og deres syge borgere. Jeg skal her påpege, at ministeren i det påtænkte lovforslag griber ind i eventuel behandling, ligesom han foregriber eventuel behandling og/eller slører eller forværrer eventuelle symptomer, ligesom ukyndig vejledning kan forvolde uoprettelig skade ? og ukyndig er den, så længe der ikke er sat en diagnose på den langtidssyge.

I det hele taget bærer den siddende regering voldsomt præg af en kraftig mistro til og hetz imod landets borgere, en mistillid, borgerne efterhånden har fået så mange beviser på, så det må være på sin plads at stille regeringen til ansvar for dens handlinger. Landets dagblade kan jo jævnligt frembringe adskillige dokumenterede tilfælde, hvor diverse medlemmer af regeringen i den grad udnytter deres magt for egen vinding - hvornår er nok nok?

Ministerens kvaksalveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce