Min Mening: Strygerkoncert eller parringskald


Min Mening: Strygerkoncert eller parringskald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hotelejer Gitte Sørensen, Avernakø
Michael Bager
Debat FAA. 

Vi har på Avernakø den ære at leve sammen med Europas største samling af klokkefrøer, og det lader jeg mig hvert år begejstre af. Mine gæster på Avernakø Landhotel må naturligvis undgælde for min begejstring og får ikke lov at forlade øen uden at have hørt disse små skabningers fantastiske lyd.

Frøerne forholder sig i ro indtil temperaturen er helt rigtig og solen skinner. Derfor er det for mig også en fantastisk sommerbebuder på niveau med syrener og svaler.

De, der gæster Avernakø Landhotel i klokkefrøernes parringstid bliver derfor på venligste måde lokket, skubbet eller trukket til nærmeste vandhul hurtigt efter ankomst, hvis solen skinner. Måske er der nogle, der undrer sig over, om jeg måske er lidt tosset og blot smiler høfligt, når jeg begejstret identificerer lyden og lader alle forholde sig tavse for at lytte og beundre de små frøers store lyd. Men indimellem er der vitterligt også nogle, der helt igennem deler min begejstring og tager ophold i haven kun for at høre koncerten til ende og måske endnu en.

I dag sammenlignede en gæst parringskaldene med en strygerkoncert, og jeg var helt solgt over denne sammenligning og kan sagtens følge den. Ofte starter en enkelt han kaldet og suppleres hurtigt af andre, der vil overdøve og trække hunnerne i deres retning og flere og flere kommer til. Omkring klimaks er koncerten meget høj og lydene uadskillelige, ligesom det enkelte kald har sin helt egen tone, hvorefter den stille næsten uddør indtil en ny han udfordrer. Det er fantastisk og må opleves.

Jeg har boet på Avernakø i 15 år og aldrig set en klokkefrø i sit eget element, men kun ved de lejligheder, hvor en er taget op i akvarium en stund med henblik på fremvisning og det gør slet ikke noget. Jeg ved, de er sky og ikke ønsker at blive set, hvilket jeg gerne respekterer og er glad bare vi må overvære disse fortryllende lydopvisninger.

Så sker det jo også på denne årstid, at hele dage er overskyede, kolde og/eller regnfulde, og på disse dage hører vi dem ikke - sæson eller ej. På disse dage har jeg hidtil haft store kvaler over ikke at kunne præsentere gæsterne for denne lille interessante beboer.

Løsningen er blevet et uundværligt redskab i vores moderne verden nemlig Youtube for naturligvis findes der her fantastiske lydoptagelser. Med risiko for at blive betragtet som lidt tosset bliver gæster på gråvejrsdage nu præsenteret for lydoptagelser.

"Så ved I da, hvad det er, hvis solen et kort øjeblik kommer igennem og får en enkelt klokkefrø eller to til at sende sin hilsen ud til frømøerne."

Det kan jeg anbefale alle, før I drager ud og oplever koncerten live på en solskinsdag.

Omkring klimaks er koncerten meget høj og lydene uadskillelige, ligesom det enkelte kald har sin helt egen tone, hvorefter den stille næsten uddør indtil en ny han udfordrer. Det er fantastisk og må opleves.
Hotelejer Gitte Sørensen, Avernakø

Min Mening: Strygerkoncert eller parringskald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce