Min Mening: Kobberbryllup


Min Mening: Kobberbryllup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Margit Ambrosen, Marstal
Billede
Debat FAA. 

Så er en hektisk og dejlig weekend overstået. Huset har været fyldt af venner og familie. Jeg har netop fejret kobberbryllup med min mand, og derfor kom der 80 gæster til en fantastisk dag sammen med os.

Et par gange undervejs i festen kiggede jeg mig omkring og blev helt glad i låget. At se så mange dejlige mennesker, som har betydet så meget for mig gennem mit liv; det fyldte mig med taknemlighed.

Der var selvfølgelig familien, forældre og søskende; de har ikke valgt mig, men de har hængt sammen med mig altid. Så er der gamle og nye venner - personer som "tilfældigt" er kommet ind i mit liv, men som gennem tid og samvær er blevet til rigtige venner, som man har lavet så mange sjove og fjollede ting sammen med. Men som også gennem samtale og nærvær, har fået lov til at komme ind i mit liv.

Der var et vennepar, som jeg flere gange kom til at dvæle ved. Gode venner gennem 10 år. Vi fik en søn på samme tid og kom i mødregruppe sammen. Dejlige forældre, dejlige venner og en dejlig søn. Jeg fik en datter mere, og så ventede min veninde sig igen, det blev en søn. Nogle måneder efter hans fødsel undrede hun sig lidt over en manglende øjenkontakt, men det kom vel nok. Men der var altså noget, som var anderledes, og stadig er det.

I dag er han seks år, en stor dreng, men som går på en lidt vaklende måde. Når han taler er det usammenhængende og utydeligt og svært at forstå, når man ikke er tæt på ham til dagligt. Han er på rigtig mange måder som en to-tre-årig i en stor krop. Jeg lagde mærke til hans forældre under festen. Det meste af tiden sad de tæt på ham - ikke på deres pladser, men altid i nærheden af ham. Hele tiden klar til at sætte efter ham og hjælpe, hvis der skulle opstå en konflikt mellem deres søn og et andet barn. Det så anstrengende ud; de havde ikke mange øjeblikke i løbet af eftermiddagen, hvor de kunne nyde festen.

Først da han var lagt i seng, havde de hænderne fri og kunne deltage på mere normale vilkår sammen med os andre.

De lever med denne udfordring i hverdagen. Deres ældste søn er på talentholdet i svømning, og deres yngste søn skal faktisk holdes i hånden hvert minut i de timer, han ikke ligger i sengen. Så kigger jeg rundt på de andre børn og ser mine egne løbe rundt imellem dem. Tagfat, klatre i gyngestativet eller hoppende i trampolinen. Det er blevet en selvfølgelighed - altså det normale. Ja, tanken kan dukke op, at sådan bør det vel være.

Jeg blev fyldt med taknemlighed. Jeg har fem sunde og skønne børn. En ægtefælle, jeg er stolt af og som bakker mig op og gør, at hverdagen når sammen. Jeg bliver fyldt med taknemlighed over at have haft min ægtefælle i 12½ år. Dag efter dag, år efter år. Fået lov til at have skønne berigende oplevelser sammen, bygge en familie op, dele den samme tro og overbevisning. Jeg har så meget at sige tak for i mit liv.

Jeg bliver fyldt med taknemlighed over at have haft min ægtefælle i 12½ år. Dag efter dag, år efter år.

Min Mening: Kobberbryllup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce