Min Mening: Klima og velfærd prioriteres over sikkerhed


Min Mening: Klima og velfærd prioriteres over sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Landmand Hans Jakob Clausen, Rudkøbing
Michael Bager
Debat FAA. 

2019 er som bekendt et valgår, og det politiske arbejdsmiljø har en tendens til at blive forpestet af drillerier og populistiske udspil, når politikerne ved at et valg er forestående.

Det er således også svært at få politikerne til at tage ansvar for ret meget med et truende valg forude. Men indtil da kan det som landmand blive plagsomt at være vidne til den politiske debat. Landbruget er blevet en slags prygelknabe, som mange politikere slår løs på helt uden saglige argumenter. Og ikke ret mange politikere tør at gå imod selv de værste løgne om landbruget - for det kan koste stemmer i de store byer.

Det er som om, landmænd skal være ansvarlige for ethvert samfundsmæssigt problem. Landbruget får i øjeblikket skylden for alt fra klimaforandringer til beskidt vand under byerne. Igen og igen tæver mange løs på kødspisere og landbrugsproduktionen som synes at være roden til alt det klima-onde i denne verden.

Ethvert overgreb mod erhvervet og dets udøvere forsvares med, at der er større interesser på spil, som kan begrunde tilsidesættelse af almindelige retsprincipper. Men det er desværre populært blandt danskerne, hvor der er mangel på indsigt, og det er ligefrem med til at fremme massehysteriet.

Der er en ting, jeg ikke helt forstår. Så snart man taler om natur og miljø, er der ingen grænser for, hvor langt vi vil gå, i forhold til hvad vi i Danmark har lovet EU samt FN's klimamål, ja, her skal alle aftaler sågar overgås, for Danmark er jo sådan et rigt land og skal gå længst for at overholde de aftaler, som vi har indgået med EU samt FN.

Helt anderledes forholder det sig, når vi taler om landets sikkerhed. Så går Danmark hele tiden efter laveste fællesnævner med, hvad vi har lovet NATO at bidrage med. Her er politikerne jo klar over, at det koster mange penge, hvis de penge skal bruges på det, man har lovet NATO. Det vil komme til at koste på det danske velfærd, nej uha, det tør vi ikke, men når det omhandler miljøet, så ved man jo godt, hvem der skal betale gildet.

Ærligt talt, så synes jeg ikke, at man skal spille hasard med landets sikkerhed. Derfor bør Danmark også bidrage med de,t som landet har lovet. Det er vi jo selv herre over, hvorimod klimaet og miljøet jo ingen faste grænser har.

Der er åbenbart ingen begrænsning på den slags politikeres tillid til egne evner og ufejlbarlighed - på andres vegne. Så har man næsten fornemmelsen af, at politikerne siger "til helvede med fagligheden". Bare der er stemmer i at fiske i det rørte klima/miljøstemmehav. Sprøjteforbudet er et klokkeklart bevis på, at fagligheden er en ligegyldig ting i beslutningsprocessen i tidens politik.

Jo, miljø og klima er jo blevet nutidens politiske kampplads, hvor enhver bondemand roligt kan indstille sig på, at der kommer mere af samme skuffe. Ja, men bare det ikke kommer til at gå ud over hr/fru Danmarks velfærd. Det er jeg bange for, at det gør, for skal vi overholde vores NATO-forpligtelser, vil det kunne mærkes på landets velfærd.

Der er åbenbart ingen begrænsning på den slags politikeres tillid til egne evner og ufejlbarlighed - på andres vegne.

Min Mening: Klima og velfærd prioriteres over sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce